• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Herfst
ribeye oven

Een smaakvol en makkelijk gerecht!

Het bereiden van een ribeye roast in de oven met een kruidenkorst en zelfgemaakte pepersaus. Een mooi stuk vlees langzaam garen in de oven. Het is een ideaal gerecht om te bereiden wanneer je vrienden op het eten krijgt en iets makkelijks wilt bereiden. Zelf met de feestdagen kun je met een gerecht als dit genieten.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten ribeye

  • 700 gram ribeye aan 't stuk
  • 1 eetlepel versgemalen zwartepeper
  • 1 eetlepel zout
  • verse Italiaanse kruidenmix
  • 1 eetlepel Dijon-mosterd

Ingrediënten pepersaus

  • 1 volle eetlepel bloem
  • bakboter
  • 1 eetlepel peperkorrels
  • 1 sjalotte
  • 125 ml kookroom

De manier van bereiden is identiek aan wanneer je bijvoorbeeld een ander groot stuk vlees wilt garen in de oven. Denk bijvoorbeeld aan een entrecote aan ‘t stuk. Het gewicht van het vlees is natuurlijk afhankelijk van het aantal personen. Houd rekening met ongeveer 150 á 200 gram per persoon. Afhankelijk van het bijgerecht heb je ruim voldoende. Wanneer er iets over is kun je het de volgende dag gebruiken voor een heerlijke sandwich.

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling. Afhankelijk van het gewicht kan het ook twee dagen voor de bereiding gezien een zwaarder gewicht langer moet ontdooien.
  2. Dep het vlees droog en verwijder eventueel nog vlies wat aan de buitenzijde zit van de ribeye.
  3. Verwijder de blaadjes van de kruiden en snipper fijn.
  4. Breng de ribeye op smaak met zout en strijk de ribeye met een bakkwast in met de mosterd.
  5. Breng vervolgens op smaak met versgemalen peper en de fijngesneden kruiden.

Bereiding ribeye roast in de oven

  1. Verwarm de oven voor op 230 graden en plaats daarna de ribeye erin voor 15 minuten zodat de buitenzijde mooi bruin kan worden. Let op dat de buitenzijde niet verbrand.
  2. Na 15 minuten regel je de oven naar 150 graden. Doe dit door de deur even open te houden zodat de meeste hitte uit de oven kan.
  3. Maak de oven weer dicht en gaar de ribeye tot medium of medium-rare. Wanneer je een kerntemperatuur meter gebruikt kun je 56 graden aanhouden.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat het vlees rusten voor ongeveer 15 minuten zodat de sappen zich kunnen verdelen in het vlees. Dek het vlees losjes af met aluminiumfolie.

Bereiding pepersaus

  1. Pel de sjalot en snipper deze fijn.
  2. Zet een pan op het vuur met een klont bakboter en fruit de ui aan.
  3. Voeg vervolgens de bloem door de uien en bak voor ongeveer 2 minuten.
  4. Schenk beetje bij beetje de kookroom toe en zorg ervoor dat je een gladde saus krijgt. Voeg de peperkorrels toe en blijf roeren tot de saus de gewenste dikte heeft. Wanneer de saus te dik is kunnen je een beetje bouillon toevoegen.
  5. Breng ten slotte de saus langzaam aan de kook en blijf goed roeren totdat de dikte van de saus niet meer veranderd.
  6. Laat de saus nog even sudderen totdat het vlees klaar is.
  7. Snijd het vlees in plakken en serveer samen met de pepersaus en gebakken aardappelen.

Wil je dit heerlijke gerecht ook bereiden?

Vergeet dan niet om de ribeye in je winkelmand te plaatsen. Voor dit gerecht gebruikten wij onze ribeye aan ‘t stuk uit Uruguay.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!