Porchetta – Buikspek met zwoerd van de BBQ
Chefkok Inamood | 20 december 2022
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen Zowel dag als avondlevering mogelijk
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Porchetta stond bij mij al heel lang op een lijstje om eens te maken. Eigenlijk al veel te lang maar het is er nu dan toch zo voor de feestdagen van gekomen. Na wat onderzoek op het internet viel het mij eigenlijk gelijk op dat bijna alle recepten identiek zijn omdat ze allemaal de klassieke bereiding nemen. Het andere dat mij opviel is dat bij vele recepten het zwoerd van de buikspek niet krokant is of gedeeltelijk. Zelf vind ik het wel lekker als er een krokante korst rondom de porchetta zit.
Om dit voor elkaar te krijgen heb ik de methode gebruikt uit het porchetta recept van NOSKOS (BBQ-NL). Zelf vond ik het een beetje vreemd om baking soda te gebruiken op mijn vlees omdat ik het vooral gebruik om schoon te maken. Maar na wat appen met Dennis was ik overtuigend, en dacht dit gaan we proberen. Het wordt namelijk ook veel gebruikt bij het bakken en zo maak je buikspek met zwoerd eenvoudig op de BBQ krokant.
In dit recept hebben wij gebruik gemaakt van een BBQ die goed geïsoleerd is. Buikspek met zwoerd bereid je ook eenvoudig op een kamado. Hier blijft de temperatuur lekker constant en hoef je niet bij te regelen tijdens de bereiding.
Porchetta is een traditioneel Italiaans gerecht van varkensvlees dat uit traditie gevuld wordt met lever, wilde venkel, knoflook, rozemarijn en andere kruiden. Het gerecht wordt vaak bereid boven hout gedurende 8 uur. Porchetta is door het Italiaanse ministerie van landbouw-, voedsel- en bosbouwbeleid geselecteerd als een prodotto agroalimentare tradizionale (“traditioneel agrarisch voedselproduct”, een van een lijst van traditionele Italiaanse voedingsmiddelen waarvan wordt aangenomen dat ze cultureel relevant zijn).
Porchetta is afkomstig uit Middel Italië uit de provincie Rome waar het veelgebruikt wordt als straatvoedsel. Natuurlijk heeft dit gerecht net als vele andere gerechten in iedere streek een eigen vulling of manier van kruiden. Porchetta komt in veel streken voor zoals in Lazio en Abruzzo.
Wil je buikspek kopen om dit heerlijke recept te bereiden? Neem dan eens een kijkje in ons assortiment. Je hoeft alleen de buikspek met zwoerd te selecteren en toe te voegen aan je winkelwagen.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een daglevering of een avondlevering. Als je kiest voor een avondlevering, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling overdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór 11.00 uur de dag ervoor.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Dagleveringen worden verzorgd door Chill Bill op dinsdag tot en met zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een daglevering of een avondlevering. Als je kiest voor een avondlevering, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling overdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór 11.00 uur de dag ervoor.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Dagleveringen worden verzorgd door Chill Bill op dinsdag tot en met zaterdag tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.



