• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Lente
ossenhaas bakken

Een perfecte combinatie voor de lente!

Het is lente en echt het seizoen van de witte asperges. Wij maakte een heerlijke combinatie met onze ossenhaas aan het stuk en witte asperges in combinatie met een roombotersaus. In dit recept gaan we de ossenhaas lekker bakken in boter wat ervoor zorgt dat de ossenhaas mooi verkleurd.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg ossenhaas
  • 750 gram roseval aardappelen
  • 1 kg witte asperges
  • 75 gram roomboter
  • 2 eetlepels bloem
  • 375 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • verse platte peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 8 eieren
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper

De combinatie in dit recept met ossenhaas is echt heel erg lekker en zeker de roombotersaus waar we Parmezaanse kaas aan hebben toegevoegd. Roombotersaus is een typische saus die wordt geserveerd bij witte asperges. Echter past de saus ook perfect bij rundvlees als je geen fan bent van witte asperges.

Het is een makkelijk recept om te bereiden maar men moet letten op de diverse tijden. Het zou zonde zijn als de ossenhaas koud wordt wanneer de rest nog niet gaar is bijvoorbeeld. Begin daarom eerst met de roombotersaus. Deze kost namelijk wat tijd gezien we deze natuurlijk zelf gaan maken. Wanneer de melk op is om de saus te maken kun je de roseval aardappelen op het vuur zetten. Na 10 minuten ongeveer kun je starten om het vlees te bakken. De witte asperges kun je koken op het moment dat het vlees aan het rusten is. Op deze manier is alles tegelijk klaar.

Voorbereiding

  1. Haal ten eerste de ossenhaas twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien.
  2. Verwijder de verpakking en dep de ossenhaas droog met keukenpapier en laat op kamertemperatuur komen.
  3. Breng de ossenhaas ongeveer een half uur voor de bereiding op smaak met zout.
  4. Borstel vervolgens de aardappels schoon en snijd ze door de helft. Spoel daarna de aardappelen af met water.
  5. Maak ten slotte de witte asperges schoon door deze te schillen en het uiteinde te verwijderen.

Bereiding witte asperges en roombotersaus

  1. Zet ten eerste een pan op het vuur en kook de eieren tot ze hard zijn.
  2. Spoel vervolgens de eieren direct af onder een koude kraan, pel ze en snijd ze in kleine blokjes.
  3. Leg in de tussentijd de asperges in een pan met water en kook ze gaar in ongeveer 7 minuten. Verwijder de asperges uit de pan en leg ze op keukenpapier of een schone theedoek zodat het vocht wordt opgenomen.
  4. Maak in de tussentijd de roombotersaus door de klont boter te smelten in een steelpan. Roer de bloem er door tot er een bal ontstaat en voeg beetje bij beetje de melk toe. Zorg ervoor dat de saus niet te dun wordt gezien er nog slagroom doorheen gaat.
  5. Breng daarna de saus rustig aan de kook en laat een aantal minuten pruttelen. Roer de Parmezaanse kaas erdoor en de fijn gesneden platte peterselie.
  6. Proef en breng verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  7. Neem een boord en leg hierop de witte asperges en strooi de eieren erop en giet vervolgens de roombotersaus erover.

Ossenhaas bakken

  1. Begin met het bakken van de aardappelen door in een pan een klont boter te smelten.
  2. Bak de aardappelen eerst op hoog vuur en daarna op laat met de deksel erop zodat de aardappels gaar worden. Na ongeveer 10 minuten kan men starten met het bakken van de ossenhaas.
  3. Zet een pan op het vuur en smelt een klont boter en bak de ossenhaas rondom bruin op hoog vuur.
  4. Zet het vuur lager en bak de ossenhaas tot een kerntemperatuur van 56 graden.
  5. Haal de ossenhaas uit de pan en laat rusten voor ongeveer 5 minuten.
  6. Serveer ten slotte de gebakken ossenhaas samen met de witte asperges en roseval aardappelen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!