• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Varkensvlees
langzaam gegaard buikspek
4 personen

Langzaam gegaard buikspek is ideaal om diverse gerechten mee te maken zoals pork belly burnt ends of om het vlees te serveren in een gerecht. Langzaam gegaard buikspek is ook heerlijk om er plakken van te snijden en het te serveren op een broodje. Het langzaam garen van het vlees duurt natuurlijk uren. Om het jou makkelijk te maken hebben wij dit reeds voor jou gedaan. Het enige wat je hoeft te doen is om onze gegaarde buikspek op te warmen.

Wij hebben in onze webshop twee varianten, namelijk buikspek aan ‘t stuk gegaard en buikspek aan ‘t stuk gegaard met onze porkrub. Het vlees hebben wij vacuüm sous-vide gegaard op een lage temperatuur voor 12 uur. Hierdoor blijft het vlees zacht en dat ga je zeker proeven na het opwarmen. Het is ideaal wanneer je veel wil bereiden en wanneer je geen uren de tijd hebt om het vlees langzaam te garen.

Wil je buikspek kopen om een heerlijk gerecht mee te maken? Dan bij je bij Inamood op de juiste plek. Je hoeft het vlees alleen in je winkelmand te plaatsen en wij bezorgen het op de gewenste dag.

buikspek gegaard

Langzaam gegaard buikspek opwarmen

Het opwarmen van onze voorgegaarde buikspek is heel eenvoudig. Haal het vlees twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat het vlees langzaam ontdooien in de koeling. Verwijder de verpakking en maak in de tussen tijd de barbecue aan of verwarm de oven voor. Gaar het vlees op een temperatuur van 120 graden voor ongeveer 45 minuten. Je kunt naar wens het vlees insmeren met een lekkere saus. Na de bereiding van een uur is het vlees heerlijk zacht. Je kunt er dan voor kiezen om de vlees in plakken te snijden en deze nog even op de BBQ af te grillen of te bakken in een pan. Dan krijg je een lekker krokant laagje op het vlees.

De langzaam gegaard buikspek is ook ideaal om er burnt ends van te maken. Snijd hiervoor het vlees in gelijke blokjes en leg ze op de BBQ voor een uur. Op deze manier worden ze rondom lekker knapperig. Leg ze daarna in een schaal en strijk ze in met barbecuesaus en plaats terug op de BBQ voor 15 tot 30 minuten. Je kunt dit natuurlijk ook gewoon in de oven doen op dezelfde manier.

buikspek bbq

Zelf langzaam garen van buikspek

Je kunt natuurlijk ook zelf buikspek langzaam garen en het is helemaal niet moeilijk. Voorzie de dag voor de bereiding het vlees van een lekkere dry-rub. Marineer het vlees een nacht in de koeling. Daarna leg je vlees in de oven of op de barbecue (indirect) op een temperatuur van tussen de 100 en 120 graden. Gaar het vlees voor ongeveer 3 uur tot een kerntemperatuur is bereikt van 72 graden. Daarna kun je kiezen om het vlees in plakken te snijden en vervolgens nog even af te grillen op 230 graden direct of om het vlees te bakken in een pan.

Naast het vlees voorzien een dry-rub kun je natuurlijk ook een lekkere marinade maken zoals een Aziatische marinade op basis van ketjap. Een ander gerecht wat veel wordt gemaakt is Zeeuwse spek. Na de bereiding snijd je het vlees in dunne plakken en eet het bijvoorbeeld op brood. Traditioneel wordt Zeeuwese spek gekookt en voorzien van diverse kruiden. Er zijn zoveel gerechten die je kunt bereiden met buikspek wat teveel is om op te noemen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!