Zelf de lekkerste kroketten maken
Chefkok Inamood | 08 oktober 2024
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Zelf kroketten maken stond al een hele tijd op mijn lijstje met te maken recepten. Het is niet echt moeilijk en de hoeveelheid werk valt ook reuze mee. Je hebt echter diverse stappen waar tussen je een aantal uur moet wachten. Dat drukt wat mij betreft niet de pret, want ze waren echt super lekker!
Ingrediënten bouillon
Ingredienten kroketten
Het maken van kroketten is helemaal niet moeilijk. Je begint bij de keuze van het vlees. Wij hebben gekozen voor short ribs met been. Dit is lekker voor het maken van een runderbouillon. Je kunt ook kiezen voor sukade of runderlappen. Het belangrijkste is dat je stoofvlees gebruikt.
Na het maken van de bouillon is het belangrijk dat deze helemaal is afgekoeld tot kamertemperatuur voordat je de ragout gaat maken. De ragout moet iets dikker zijn dan wanneer je normaal ragout maakt. Dit is een gevoel maar door de toevoeging van gelatine moet het goedkomen als deze iets te dun is. Het is belangrijk dat je na het maken van de ragout deze minimaal 4 uur in de koeling plaatst voordat je er kroketten van gaat vormen.
Het vormen is iets wat je vaker moet doen denk ik want bij mij waren ze dik en niet echt de juiste lengte. Na het bakken zagen ze er beter uit dan vooraf maar hadden iets dunner mogen zijn.
Tijdens het frituren wil je natuurlijk hebben dat ze mooi goudbruin zijn en heet van binnen. Dit is zoals met veel dingen ook een gevoel. Omdat de kroketten die ik had gemaakt dikker waren dan normale kroketten heb ik ze 8 minuten gebakken op 170 graden. Daarna heb ik met een kerntemperatuur meter even gemeten en bleken ze toch nog te koud van binnen. In totaal heb ik ze 10 minuten gebakken voordat ze goed waren.
Wat ik ook vaak doe is ze eerst even bakken op 175 graden tot ze mooi verkleurd zijn en dan regel ik de temperatuur van de frietpan naar 150 graden. Dan blijven ze mooi van kleur en worden niet te donken aan de buitenzijde maar wel lekker heet van binnen.
Test 1 kroket om de tijd te bepalen van bakken en doe daarna de rest als je ze zelf hebt gemaakt.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.