Kogelbiefstuk bakken tot perfectie
24 augustus 2022
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Een heerlijke malse kogelbiefstuk bakken in de pan is helemaal niet moeilijk als je maar weet wat je doet. In deze stap voor stap instructie leren wij het jou allemaal. Een kogelbiefstuk is een variant van een biefstuk. Dit vlees wordt gesneden van de kogel van de bovenbil van een koe, of van de kogel van het spierstuk. Dit deel vlees wordt kogel genoemd, aangezien het bij het kogelgewricht zit van een rund. Het is heerlijk mals rundvlees wat nog steeds heel veel gegeten wordt in Nederland. Lekker met een pepersaus of een champignonroomsaus.
Ingrediënten biefstuk
Overige ingrediënten
Het bakken van een biefstuk is eigenlijk helemaal niet moeilijk maar toch horen wij dat het nog vaak mis gaat in de keuken. In deze stap voor stap instructie proberen wij jou te helpen om de kogelbiefstuk te bereiden. De garing van de kogelbiefstuk is afhankelijk van wat jij lekker vindt. Voor medium-rare bak je de biefstuk tot een kerntemperatuur van 56 graden en voor medium tot een temperatuur van 60 graden. Tijdens het rusten stijgt de kerntemperatuur nog iets. Je kunt natuurlijk ook een vinger in het vlees drukken om te bepalen hoe gaar het vlees is. Hoe vaker je dit doet hoe meer gevoel je hiervoor krijgt.
In dit recept hebben wij tijdens de bereiding verse kruiden toegevoegd maar dit hoeft natuurlijk niet. Peper voeg je eigenlijk nooit toe voor het bakken maar pas achteraf gezien peper bitter wordt bij een te hoge temperatuur.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.