• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Kerstrecepten
jachtschotel

Een heerlijk stoofgerecht!

Jachtschotel met stoofvlees, het ideale stoofgerecht voor de herfst of winter. Wij gebruikten runderpoulet om dit heerlijke gerecht te bereiden. Je kunt echter ook runderlappen of sukadelappen gebruiken. Het belangrijkste is dat je een kiest voor stoofvlees.

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten stoofgerecht

  • 1 kg runderpoulet
  • 1 liter runderbouillon
  • 2 eetlepel bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 uien
  • roomboter
  • 2 laurierblaadjes
  • zilveruitjes
  • 500 gram champignons
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten aardappelpuree

  • 2 kg kruimige aardappelen
  • boter
  • melk
  • snufje noodmuskaat
  • paneermeel
  • zout en versgemalen peper

Jachtschotel is een ouderwets gerecht wat heel veel mensen nog steeds graag bereiden omdat het een ideaal gerecht is voor de herfst of winter. Vlees lekker lang sudderen en er kan eigenlijk niks misgaan. Vroeger werd jachtschotel gemaakt van resten wildvlees maar tegenwoordig zien we ook dat er veel recepten zijn met stoofvlees of gehakt. Wij vinden het gerecht het lekkerste met stoofvlees.

Voorbereiding

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Kruid het vlees met alleen versgemalen peper en hussel het door de bloem.
  4. Pel de ui en snijd de ui in halve ringen.
  5. Maak de champignons schoon en snijd in plakken.

Bereiding jachtschotel

  1. Zet een pan op hoog vuur en smelt hierin een klont boter.
  2. Bak de uien glazig en voeg vervolgens het vlees toe.
  3. Bak het vlees rondom goudbruin.
  4. Schenk vervolgens de bouillon erbij en leg het laurierblaadje erin.
  5. Breng het geheel aan de kook en plaats vervolgens de deksel en laat langzaam sudderen voor ongeveer 2,5 uur tot het vlees uit elkaar valt.
  6. Voeg de zilveruitjes, mosterd en champignons toe en wacht tot de champignons gaar zijn.
  7. Controleer of de dikte naar wens is en anders laat het nog even rustig sudderen zonder deksel zodat het vocht kan verdampen of voeg een beetje water met maïzena toe om de saus dikker te maken. Proef de ragout en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  8. Zet een pan op het vuur en kook de aardappelen gaar.
  9. Giet de aardappelen af en maak er puree van door melk toe te voegen samen met een kont boter, zout, versgemalen peper en noodmuskaat.
  10. Schep het stoofvlees in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree. Strooi er ten slotte nog een beetje paneermeel over. Leg kleine klontjes boter op het paneermeel.
  11. Plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten op 180 graden tot de ovenkant mooi goudbruin is.
  12. Serveer direct en serveer eventueel met erwten.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!