Het recept voor de perfecte hertenbiefstuk
Chefkok Inamood | 16 november 2021
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Je zou het niet zeggen maar een hertenbiefstuk bakken met chocoladesaus is een goudencombinatie op smaak gebied. Daarom hebben wij een heerlijk recept gemaakt met hertenbiefstuk, chocoladesaus, pastinaakpuree en honing wortels. Het is een gerecht geworden wat makkelijk te bereiden is en wat je zelfs kan serveren tijdens de feestdagen. Het bakken van een hertenbiefstuk is stap voor stap beschreven in de beschrijving.
Ingrediënten hertenbiefstuk
Overige ingrediënten
Hertenbiefstuk hoef je maar heel even te bakken. Je bakt het vlees eerst voor 2 minuten per zijde en dan bak je het rustig verder tot de gewenste garing. Onze voorkeur heeft medium of medium-rare.
Wil je hertenbiefstuk kopen om dit heerlijke recept te maken? Bestel dan eenvoudig online via onze webshop.
Om de chocoladesaus te maken wordt er rode wijn toegevoegd naast de runderbouillon en chocolade. Je kunt echter de rode wijn weglaten en dan de hoeveelheid van de runderbouillon verdubbelen. Op deze manier heb je een chocoladesaus bij de hertenbiefstuk zonder rode wijn.
Onze hertenbiefstuk wordt gesneden van de haas van een hert en is een heerlijk mals stuk vlees. Dit komt omdat er geen werkende spieren in dit deel van de rug zitten. De structuur van het vlees is daarom fijn, zonder draad. Vergeleken met andere wildsoorten heeft hertenvlees een milde smaak. Wanneer je geen wild liefhebber bent door de smaak is een hertenbiefstuk zeker te adviseren om deze eigenschap.
Je kunt bij hertenbiefstuk diverse sauzen serveren zoals de klassieker met een rode port- of rode wijnsaus of wat dacht je van een cranberrysaus! Naast de saus zijn er naast de pastinaakpuree ook diverse bijgerechten mogelijk. Denk dan bijvoorbeeld aan gegrilde witlof of stoofperen met pakketjes van bonen met ontbijtspek. Wil je hertenbiefstuk van de BBQ? Bekijk dan het recept waar wij ook een rode portsaus maakte bij dit heerlijke stukje vlees.
Serveer nu de hertenbiefstuk samen met de pastinaakpuree, honing wortels en de chocoladesaus!
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.