Gevulde ossenhaas bereiden op de BBQ
Chefkok Inamood | 22 juli 2021
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Ossenhaas is een heerlijk stuk mals vlees van het rund. Je kunt er echt geweldige gerechten mee maken zoals deze gevulde ossenhaas op de BBQ. Ossenhaas wordt niet vaak gevuld, en wij dachten om daar eens verandering in te brengen. Het pakte echt super uit en zoals je kunt zien is het een geweldig stuk vlees om te vullen. Tijdens het vlinderen van het vlees moet je alleen goed opletten dat je het vlees niet te ver doorsnijd want dan is het een stuk lastiger om het vlees mooi op te rollen als een rollade.
De ossenhaas wordt gezien als het meest malse stukvlees van een rund en is een heerlijk zacht stuk vlees, mits goed bereid. Ossenhaas kent net zoals de meeste stukken vlees diverse benamingen. Ossenhaas wordt namelijk ook wel tournedos, biefstuk van de haas of tenderlion genoemd. Een ossenhaas aan ’t stuk noemen ze in het Engels tenderlion en wanneer het gesneden is als biefstuk wordt het ook wel tournedos genoemd. Van de ossenhaas wordt ook een filet mignon gesneden. De filet mignon is een superieur stukje rundvlees en komt uit het lekkerste deel van de ossenhaas. Dit is het kleinere uiteinde van de hele ossenhaas. Naast bovenstaande benamingen hebben we nog een chateaubriand en wordt tevens gesneden uit een hele ossenhaas. De chateaubriand komt van François René de Chateaubriand. Hij was een Franse schrijver en politicus die leefde tussen 1768 en 1848. Men zegt dat zijn kok de eerste was die een dergelijke biefstuk bereide en vandaar de naam. Je kunt een hele ossenhaas dus verdelen in drie delen. Het middelste stuk is de tournedos en het stuk van de punt noemen we de filet mignon en het dikste gedeelte van de ossenhaas is de chateaubriand.
De beste bereiding voor filet mignon is in een hete pan met goede boter en gekruid met een beetje zout en versgemalen peper. Wanneer je een tournedos of een tenderlion bereid is dit identiek. Een hele ossenhaas kun je het beste heet aanbakken in een pan en dan verder garen in een oven. Op de BBQ doen we het net iets anders en dat kun je lezen in onderstaand recept. Wil je de ossenhaas bakken in een pan. Bekijk dan het recept, Ossenhaas bakken met witte asperges en roombotersaus.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.