• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Barbecue
flat iron steak BBQ

Een perfecte steak!

Een flat iron steak is een geweldige steak voor op de BBQ. Ideaal om te grillen en te serveren met gegrilde groenten of bij een lekkere salade. De flat iron steak heeft een korte bereidingstijd, waardoor het vlees ideaal is voor een BBQ feest of om van te genieten met vrienden en familie als je eens wat anders wil bereiden.

10% korting!

Ingrediënten

  • 2 flat iron steak
  • zout

Wat is een flat iron steak?

De flat iron steak komt van de sukade. Door de zeen te verwijderen en de sukade te splitsen krijg je een bijzondere steak, die flat iron steak wordt genoemd.

Wil je een flat iron steak kopen om te bereiden op de BBQ? Bekijk dan ons uitgebreid assortiment met diverse soorten van deze heerlijke steak.

Hoe lang moet de flat iron steak op de BBQ?

De flat iron steak hoeft maar heel kort op de BBQ. Dit is ongeveer 8 tot 10 minuten in het totaal bij een barbecue temperatuur van 250 graden.

De duur van de bereiding is altijd afhankelijk van diverse factoren, zoals de dikte van het vlees en de start kerntemperatuur bij het grillen. Dit heeft vanzelfsprekend invloed op de duur van de bereiding. Maar normaal gesproken is het ongeveer tussen de 8 en 10 minuten.

Tip voor de bereiding van een flat iron steak op de BBQ

Zoals je op de foto kunt zien hebben wij de steak bereid op een plancha. Dit is normaal gesproken niet nodig, want het kan gewoon op een rooster boven directe hitte. Bestel je bij ons echter de Wagyu flat iron steak? Dan kun je het beste gebruik maken van een plancha.

 

Flat iron steak bereiden op de BBQ

  1. Haal ten eerste het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder ongeveer 30 minuten voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Breng vervolgens het vlees op smaak, door de flat iron steak te voorzien van zout. Wij gebruiken maldon zout, omdat deze makkelijk wordt opgenomen door vlees.
  4. Laat het vlees rusten voor 30 minuten, zodat het zout kan worden opgenomen door het vlees.
  5. Maak in de tussentijd de BBQ aan en regel naar 250 graden. Zorg voor een directe en indirecte zone. De indirecte zone heb je niet echt nodig, maar is wel handig als het vlees reeds mooi goudbruin is en de gewenste kerntemperatuur nog niet gehaald is. Dan verplaats je het vlees naar het indirecte deel tot de gewenste temperatuur.
  6. Leg de flat iron steak op het rooster en gril beide zijden tot het vlees goudbruin is. Controleer de kerntemperatuur of deze rond de 46 graden is. Medium-rare is wat ons het beste voor dit mooie stuk vlees.
  7. Haal de flat iron steak van de BBQ en laat het vlees rusten onder aluminiumfolie voor ongeveer 5 minuten. De temperatuur zal dan nog ongeveer 6 graden stijgen. Na het rusten is het vlees perfect medium-rare.
  8. Snijd het vlees haaks op de draad en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!