• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 720 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gepekelde eendenborst

Culinaire ervaring met eendenborst!

Bekijk dit heerlijke culinaire hoogstandje met eendenborst bereidt door Kitchennr05. Het vergt wat geduld, maar dan heb je ook echt iets speciaals.

10% korting!

Ingrediënten 2 personen

Ingredienten eendenborst roken

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 sinaasappel (alleen de schil)
  • 2 stukjes steranijs
  • 1 stuk kaneel

Ingrediënten pekel

  • 1 liter water
  • 50 gram zout
  • 25 gram witte suiker
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 10 zwarte peperkorrels

Let's go

Mijn geduld wordt elke keer weer op de proef gesteld met dit gerecht. Dit omdat ik weet wat ik ga maken en dat dit tijd nodig heeft. Dus als je wat leuks gepland hebt, bijvoorbeeld een date of vrienden die je hebt uitgenodigd. Weet dat je even bezig bent. Plan dit gerecht dus vooruit.

Wil je eendenborst of ander gevogelte bestellen neem dan een kijkje op onze website.

Bereidingswijze

  1. Pekelen (12 uur)
    Breng in een pan het water aan de kook en voeg het zout, de suiker, laurier, knoflook, rozemarijn en peperkorrels toe. Roer tot de suiker is opgelost. Laat de pekel volledig afkoelen. Plaats de eendenborstfilets in de pekel en zet ze 12 uur in de koelkast.
  2. Voorbereiden
    Haal de eendenborstfilets uit de pekel, spoel ze af onder koud water en dep ze droog. Snijd het vet kruislings in zonder door het vlees heen te snijden. Bestrooi de vetkap met zout en peper. Optioneel: laat de eendenborstfilets 8 uur onafgedekt in de koelkast voor een dry-age effect.
  3. Grillen (Direct, 200-230°C)
    Verwarm de BBQ tot 200-230°C met directe hitte. Plaats de eendenborst met de vetkant naar beneden op het rooster en grill tot de vetkap goudbruin en knapperig is. Haal de eend van de BBQ en zet apart.
  4. Roken (Indirect, 90-100°C)
    Stel de BBQ in op indirecte hitte en breng de temperatuur terug naar 90-100°C. Voeg de sinaasappelschillen, steranijs en kaneelstokje toe tussen de kolen voor extra rookaroma.
  5. Garen (54°C kerntemperatuur)
    Plaats de eendenborst terug op de BBQ en rook tot een kerntemperatuur van 54°C voor een perfect rosé resultaat.
  6. Rust en serveren
    Laat de eendenborstfilets 10 minuten rusten voordat je ze aansnijdt. Serveer als voorgerecht of hoofdgerecht en geniet van de diepe smaken!

 

Geniet ervan!

En vergeet niet eendenborst kopen doe je snel en eenvoudig bij INAMOOD.

Robin

 

 

Volg mij op Instagram voor meer culinaire BBQ inspiratie en bestel je vlees bij Inamood.

Instagram: Kitchennr05.

 

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(4)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!