• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Lente
Broodje beenham

Een echte klassieker!

Een heerlijk broodje beenham als lunch gaat er bij ons eigenlijk wel altijd in. Maak het jezelf makkelijk met onze gegaarde beenham die je alleen nog even hoeft op te warmen. Je kunt de honing-mosterdsaus natuurlijk gewoon in de winkelkopen maar als je ziet hoe makkelijk het is om deze zelf te maken, dan wil je niet meer anders!

Ingrediënten 4 personen

  • 4 broodjes
  • 1 beenham gegaard
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 4 eetlepels honing
  • 2 volle eetlepels mosterd
  • 1 theelepel maïzena
  • sla naar keuze

Maak het jezelf makkelijk met onze beenham gegaard en maak hiermee een heerlijk lunch gerecht zoals een broodje beenham. Het maken van een honing-mosterdsaus is heel eenvoudig. Het enige wat tijd kost is het opwarmen van de beenham. In het recept hebben wij uitgelegd hoe wij beenham opwarmen in een oven. Je kunt er echter ook plakken van snijden en deze even aanbakken in de pan of opwarmen in een airfryer. Het is maar net wat jezelf makkelijk vindt.

Bereiding broodje beenham

  1. Haal het vlees een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Ongeveer een half uur voor de bereiding haal je het vlees uit de koeling.
  3. Verwarm de oven voor op 150 graden en leg de beenham in een ovenschaal en plaats voor ongeveer een uur in de oven tot het vlees warm is van binnen.
  4. Zet een pannetje op het vuur met een beetje zonnebloemolie en pers twee teentjes knoflook uit.
  5. Bak de knoflook heel even aan en voeg de overige ingrediënten toe zoals de kookroom, mosterd en honing. Verwarm de saus langzaam en roer tot de honing is gesmolten en de saus een egale kleur heeft.
  6. Neem een glas en meng de maïzena samen met een beetje koud water.
  7. Breng de saus aan de kook en voeg de mengsel toe en blijft roeren tot de saus wat dikker wordt.
  8. Laat de honing-mosterdsaus even rustig koken tot deze de gewenste dikte heeft.
  9. Haal de beenham uit de oven en snijd in dunne plakken.
  10. Snijd de broodjes open en beleg met sla, beenham en de honing-mosterdsaus en serveer direct.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!