• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 35 minuten
Aantal porties 2 personen
Keuken Lente
aardappelsalade maken

Een eenvoudig smaakvol lunchgerecht!

Genieten van een heerlijk stuk vlees in combinatie met een aardappelsalade die je makkelijk zelf kunt maken. Het is een eenvoudig gerecht wat volgens ons perfect geschikt is voor een makkelijke lunch of lichte avondmaaltijd.

Ingrediënten voor 2 personen

Ingrediënten

  • 1 Denver steak Spaans Wagyu
  • 300 gram nieuwe aardappelen met schil
  • 1 rode ui
  • 250 gram groene asperges
  • 150 gram cherry tomaten
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel verse bieslook

Dressing

  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels witte wijn vinegar
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel scherpe mosterd

Het vlees wat we gekozen hebben voor dit gerecht is een geweldig stuk Spaans Wagyu van Finca Santa Rosalia. De Denver steak is een deel wat in Nederland nog niet echt bekend is. Om deze ​​steak te produceren, wordt de serratus ventralis in één stuk geëxtraheerd. Je krijgt dan een geweldig braadstuk met hoge marmering.

Voor dit gerecht kun je natuurlijk ook andere heerlijke delen vlees gebruiken die je kunt vinden in ons assortiment zoals bijvoorbeeld een picanha of tri-tip.

Aardappelsalade maken

  1. Boen ten eerste de aardappelen schoon en kook ze voor ongeveer 10 minuten in water.
  2. Laat vervolgens de aardappelen iets afkoelen en snijd door de helft.
  3. Snijd de kontjes van de groene asperges en snijd door de helft.
  4. Leg de aardappelen met de asperges op een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie.
  5. Plaats vervolgens in de oven op 220 graden voor 15 minuten tot de aardappelen mooi verkleurd zijn.
  6. Was de tomaten en snijd door de helft.
  7. Pel de ui en snipper fijn.
  8. Snipper ten slotte de verse dille en de bieslook in het gewenste formaat. Persoonlijk snijd ik de dille fijn en de bieslook niet te klein.
  9. Meng in een kom de ingrediënten voor de dressing goed door elkaar tot je een egale dressing hebt.
  10. Neem een grote kom en voeg alle ingrediënten toe samen met de dressing en meng door elkaar.

Bereiding Wagyu Denver steak

  1. Haal ten eerste het vlees en dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Net voor de bereiding haal je het vlees uit de koeling en de verpakking. Dep het vlees droog met keuken papier en breng op smaak met zout.
  3. Zet vervolgens een pan op het vuur op hoge hitte en wacht tot deze goed heet is.
  4. Leg het vlees in de pan en draai om na ongeveer 1 á 2 minuten tot het vlees mooi goudbruin is aan één zijde. Het vet gaat smelten door de bereiding dus boter of olie is niet noodzakelijk. Door de dikte van het vlees zal deze medium zijn in die tijd. Het is daarom belangrijk om bij het vlees te blijven en goed te meten of de kerntemperatuur rond de 56 graden is voor medium. Ons advies is daarom ook om het vlees niet op kamertemperatuur te laten komen.
  5. Haal het vlees bij de gewenste garing uit de pan en laat heel even rusten.
  6. Serveer het vlees samen met de aardappelsalade.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!