Voordelig Vlees
Bekijk onze acties!
Kortingen tot 50%
Bekijk de actie! Picanha op de kamado met Braziliaanse bijgerechten
Chefkok Inamood | 29 juli 2022
Recept printenVoor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoogwaardige kwaliteit .
Een heerlijk recept met Braziliaanse bijgerechten is deze picanha met farofa en een vinaigrette van de kamado. De combinatie is echt geweldig en makkelijk om te bereiden gezien je de farofa ook lauw warm kunt eten. Maak de vinaigrette vooraf want dan komen de smaken veel beter tot zijn recht. De farofa kun je bereiden in de keuken maar ook zeker op de kamado.
Ingrediënten farofa
Ingrediënten vinaigrette
Maak het jezelf makkelijk door een picanha te bereiden op de kamado. Wij hebben de picanha bereid op een kamado Joe. De kamado zorgt voor een constante temperatuur waardoor je tijdens de bereiding niet hoeft bij te sturen. De tijd van een picanha op de kamado is ongeveer een uur afhankelijk van het gewicht en de start kerntemperatuur van het vlees.
Je bereid de picanha eerst low and slow tot een kerntemperatuur van rond de 46 graden en daarna grill je het vlees op hoge hitte tot ongeveer 56 graden. Vergeet niet om het vlees te laten rusten na de bereiding voor ongeveer 15 minuten.
Het uitbakken van de spekjes duurt het langste waardoor je al twee barbecues nodig hebt om het gerecht helemaal te bereiden op de BBQ. De BBQ picanha hebben wij bereid op een kamado maar dit kan natuurlijk op iedere BBQ zolang deze een deksel heeft. In dit recept hebben wij onze black angus picanha uit Argentinië gebruikt. Je kunt echter iedere picanha gebruiken uit ons assortiment.
Farofa is een typisch bijgerecht uit Brazilië wat bestaat uit licht gebakken maniokmeel of cassavemeel. Er zijn diverse varianten van dit bijgerecht maar de basis is de meel. Je kunt daarom ook andere ingrediënten gebruiken zoals beschreven in dit recept. Wij maakten farofa met uitgebakken spek, wortel en ei. Je kunt echter bijvoorbeeld nog mais toevoegen of banaan.
De traditionele meel die in het gerecht gebruikt wordt kun je in Nederland halen bij een toko of speciaalzaak. Daarom gebruikten wij gewoon maismeel gezien deze verkrijgbaar is in de meeste supermarkten.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een bezorgdag is.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.