• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
gegrilde lamskoteletjes

Een geweldig gerecht voor de zomer!

Breng de zomer naar je tafel met dit kleurrijke gerecht. Lekkere gegrilde lamskoteletten in een wrap met diverse groenten en een zelfgemaakte frisse yoghurtsaus. Het is een recept wat heel snel klaar is op de BBQ en het snijden meer werk is dan de bereiding zelf. Een ideaal gerecht wanneer je visite hebt en iets snels wil serveren. De voorbereidingen kun je namelijk al uren van te voren doen.

6 personen
10% korting!

Ingrediënten 6 personen

Ingredienten

  • 2 lamsracks
  • 1 citroen
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels dijonmosterd
  • 50 ml olijfolie
  • 1 rode paprika
  • 1 oranje of gele paprika
  • 1 pak kleine tortilla's
  • 1 rode ui
  • 1 wortel
  • 1 zakje veldsla

Ingrediënten yoghurtsaus

  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels verse dille
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 citroen
  • 1 komkommer

Marinade lamsvlees

Wij hebben voor de het lamsvlees dit keer voor een honing mosterd marinade gekozen met veel knoflook. Het is een perfect marinade voor lamsvlees die wij vaak gebruiken. Een andere lekkere marinade is een combinatie van knoflook met verse rozemarijn.

Voorbereiding

  1. Haal de lamsracks een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking op de dag van de bereiding en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Snijd vervolgens met een scherp mes tussen de botten zodat je koteletjes krijgt.
  4. Maak de marinade door bijvoorbeeld een ovenschaal te pakken en hierin 3 teentjes knoflook te persen met 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels honing, 50 ml olijfolie, zout en versgemalen peper.
  5. Meng alles goed door elkaar en hussel de lamskoteletten door de marinade. Dek af met vershoudfolie en plaats voor 2 uur in de koeling.
  6. Maak de paprika’s schoon en snijd in dunne repen.
  7. Pel de rode ui en snijd door de helft en vervolgens in ringen.
  8. Maak de wortel schoon en rasp met een rasp waarmee je slierten krijgt.
  9. Als laatste maken we de Griekse yoghurtsaus door 1/4 komkommer in kleine blokjes te snijden en deze te mengen met Griekse yoghurt, het sap van een 1/2 citroen, fijn gesneden dille en 1 teentje geperste knoflook.
  10. Meng alles goed door elkaar in een kom en proef de saus en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Bereiding lamskoteletten BBQ

  1. Maak de BBQ aan en regel naar een temperatuur van rond de 200 graden. Voorzie 1 deel van de BBQ van een rooster en het andere deel van een plancha. Heb je geen plancha gebruik dan een skillet.
  2. Wanneer de temperatuur stabiel is en de plancha heet kun je wat olijfolie doen op de plancha en de paprika’s bakken.
  3. Leg de lamskoteletten op het rooster en gril beide zijden voor ongeveer 2 minuten tot ze mooi goudbruin zijn en een kerntemperatuur van rond de 54 graden.
  4. Verwarm de tortilla’s heel even op de BBQ door ze op het rooster of plancha te leggen. Dit is afhankelijk van waar plek is.
  5. Serveer alle ingrediënten samen met de lamskoteletten en de gegrilde paprika’s. Verwijder hiervoor eerst het been van de koteletten en snijd in reepjes bijvoorbeeld.
  6. Maak je tortilla wrap door te starten met de sla en de overige ingrediënten. Leg hierop het lamsvlees samen met de gegrilde paprika’s en de saus.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!