Picanha rub
Chefkok Inamood | 27 februari 2024
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Het maken van een eigen dry rub is echt iets wat wij kunnen aanbevelen. Op deze manier bepaal jezelf wat het smaakprofiel wordt van het vlees. In dit recept geven wij twee basis kruidenmixen om je eigen picanha rub te maken.
Basis beef rub
Koffie rub
Wat ons betreft heeft picanha niet echt meer nodig dan zout 30 minuten voor de bereiding. Dit omdat het vlees al veel smaak heeft. Veel mensen vinden het echter lekker om het vlees extra smaak te geven. Dit kan met een marinade of een dry rub.
Het verschil is dat een marinade een vloeistof is en een dry rub een mix van diverse droge specerijen. In een picanha rub voor de BBQ zit altijd zout. Zout heeft de eigenschap om vocht te onttrekken. Maak je hier geen zorgen om omdat het ook smaak geeft aan het vlees. De duur van het intrekken is hier ook van belang. Het vocht trekt namelijk ook weer terug in het vlees na een bepaalde tijd. Zouten is dus geen probleem als je het maar ruim vooraf doet.
Het kopen is natuurlijk het makkelijkste echter door de grote hoeveelheid aan diverse soorten smaken is het vaak lastig om te bepalen welke nu lekker is en welke niet. Daarom hebben wij op onze webshop ook maar twee merken om de keuze niet te groot te maken voor onze klanten.
Wanneer je naar de supermarkt gaat om kruiden te kopen om zelf een rub te maken betaal je een vermogen. Dit zouden wij zeker niet adviseren. Ga naar een toko of bestel de kruiden online. Dit is vele malen goedkoper dan wanneer je potjes gaat kopen in een supermarkt. Vaak zijn de kruiden ook veel beter als je ze gewoon online koopt bij een bedrijf wat alleen specerijen verkoopt.
Een dry rub voor picanha gebruiken is helemaal niet complex en identiek bij andere soorten vlees. Je zorgt dat het vlees is schoon gemaakt door vlies te verwijderen en eventueel te dikke stukken vet. Vervolgens dep je het vlees droog met keukenpapier en strooit de dry rub over de picanha aan alle zijden. Dek het vlees af en leg in de koeling voor ongeveer 24 uur.
Hoe langer je het vlees in de koeling laat hoe beter de smaken van de kruiden in het vlees kunnen trekken. Ons advies is altijd om het een nacht in de rub te laten staan en minimaal 2 uur.
Wil je picanha kopen om te combineren met je eigen dry rub? Bekijk dan eens onze assortiment met diverse soorten picanha. Heb je hulp nodig bij de bereiding van dit heerlijke stuk vlees? Lees dan het artikel BBQ picanha met diverse recept inspiraties en hoe je het vlees het beste bereid op een barbecue.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.