• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 120 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
rib fingers bbq

Een perfecte BBQ snack!

Rib fingers zijn echt een perfecte snack en worden door veel mensen regelmatig gegeten. Nu hebben wij er een lekker recept meegemaakt zodat je het kan gebruiken als een heerlijk zomers lunchgerecht.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten rub en broodje

  • 1 kg iberico rib fingers
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels gerookte paprikapoeder
  • 1 theelepel grof zeezout
  • 8 pitabroodjes
  • 1/4 komkommer
  • 1 rode peper
  • 100 gram taugé
  • 1 bosui
  • 1 wortel

Ingrediënten saus

  • 3 eetlepels sesamolie
  • 2 theelepels rijstwijnazijn
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels honing
  • 30 ml whisky
  • 1 limoen
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 theelepels gerookte paprikapoeder
  • 4 eetlepels rietsuiker
  • 1 theelepel chilivlokken

De meest malse spareribs bereiden op de BBQ en lekker afkluiven daar houden veel mensen van. Ben je geen fan het afkluiven dan zijn rib fingers misschien wel iets voor jou. Het is namelijk het vlees wat tussen de botten zit van een sparerib. Het voordeel is dat de bereidingstijd veel korter is.

Het is helemaal niet moeilijk om ze te bereiden. Je zorgt voor een lekkere dry-rub en een barbecuesaus die je lekker vindt. Even twee uurtjes op de barbecue en je kunt genieten van heerlijke rib fingers. Om het toch iets meer vorm te geven hebben wij een recept gemaakt in combinatie met een pita broodje. Perfect om te vullen met groenten en heerlijk vlees. In dit recept hebben we zelf een dry-rub gemaakt en een saus die bij het gerecht past. Je kunt natuurlijk ook een standaard dry-rub kopen met een passende saus. Dit maakt het nog makkelijker.

iberico rib fingers bbq

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Kamado Express. De webwinkel van The Fire-station in Kaatsheuvel.

Voorbereiding

  1. Haal de rib fingers een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder op de dag van bereiding de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier.
  3. Neem een kom en meng hierin de kruiden en strooi het kruidenmengsel over het vlees zodat het helemaal bedekt is.
  4. Leg het vlees in een schaal en dek af met vershoudfolie. Plaats de rib fingers terug in de koeling voor minimaal 2 uur.
  5. Plaats een pan op het vuur en voeg hier alle ingrediënten aan toe voor de saus en breng aan de kook. Wanneer de saus kookt regel je het vuur terug zodat de saus kan inkoken voor ongeveer 2 minuten.
  6. Maak de wortel schoon en rasp in slierten. Snijd de komkommer in dunne repen en de rode peper en bosui in ringen.

Bereiding Iberico rib fingers BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats beide plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit de deksel en regel naar een temperatuur van 120 graden.
  2. Open de kamado en leg de rib fingers op het rooster voor 1,5 uur en sluit de deksel.
  3. Na 1,5 wrijf je de rib fingers in met de zelfgemaakte saus. Doe dit iedere 10 minuten voor een half uur.
  4. Maak de pitabroodjes een beetje nat en plaats voor ongeveer 5 tot 10 minuten in de oven op een temperatuur van 180 graden.
  5. Bak in een beetje olijfolie de taugé.
  6. Vul de pitabroodjes tenslotte met de komkommer, wortel, rib fingers, bosui, rode peper en de taugé. Om het helemaal af te maken kun je er nog een beetje hoisinsaus over schenken.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!