• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen Zowel dag als avondlevering mogelijk

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Rundvlees
Mongoolse biefstuk

Snel, lekker en bomvol smaak!

Dit gerecht is geïnspireerd op de klassieke Mongolian beef: mals rundvlees met een volle, hartige saus. De toevoeging van paprika en chilivlokken geeft dit recept meer kleur, pit en een moderne twist.

4 personen
10% korting!

Ingrediënten 4 personen

Voor het vlees

  • 500 gram kogelbiefstuk, in dunne reepjes
  • 1 stuks ui, in halve ringen
  • 1 bos bosuitjes, in stukjes van 2 cm
  • 1 stuks rode paprika, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel chilivlokken
  • 350 gram rijst naar keuze
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 theelepel baking soda
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel Chinese kookwijn
  • 1 eetlepel Chinese donkere sojasaus

Voor de saus

  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel Chinese donkere sojasaus
  • 2 theelepels (basterd)suiker
  • 1 stuks runderbouillonblokje, verkruimeld
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels water
  • 2 eetlepels citroensap

Bereidingswijze

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade: 2 eetlepels maïzena, 1 theelepel baking soda, 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel Chinese kookwijn en 1 eetlepel Chinese donkere sojasaus door elkaar.
  2. Voeg de biefstuk toe en laat de marinade minimaal 15 minuten intrekken.
  3. Roer alle ingrediënten voor de saus door elkaar en zet even apart
  4. Kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking.
  5. Verhit een wok op hoog vuur en bak het vlees kort in 2-3 porties tot de buitenkant is dichtgeschroeid en licht karamelliseert (ongeveer 2 minuten). Haal uit de pan en zet opzij.
  6. Voeg indien nodig een klein beetje olie toe en fruit de knoflook en ui tot deze glazig begint te zien, voeg de paprika, bosui en chilivlokken toe en bak nog 1 minuut mee.
  7. Schenk de saus erbij en breng kort aan de kook. Doe het vlees in de pan, meng alles goed en verwarm een minuut mee.
  8. Serveer de roerbak heet samen met de rijst.

Bestel ossenhaasreepjes online bij ons voor extra gemak en gebruik deze voor dit recept.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(2)
Volg onze socials!
10% korting!