• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
kabeljauwhaas bbq

Een super lekker recept met kabeljauwhaas!

Een lekkere vis zoals kabeljauwhaas op de BBQ is wat ons betreft altijd een mooie afwisseling naast al dat BBQ vlees. Wij dachten laten we eens een combinatie maken omdat de smaak van parmaham en kabeljauwhaas super goed samen gaan.

Ingrediënten voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg kabeljauwhaas
  • 24 plakjes parmaham
  • 1 pot zongedroogde tomaten in olie
  • ruim 2 handenvol verse basilicum
  • olijfolie
  • zout en versgemalen peper
  • tros cherrytomaten
  • 250 gram haricots verts

Ingrediënten romige basilicumsaus

  • 4 eetlepels basilicum
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 volle eetlepels bloem
  • melk
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Een kabeljauwhaas is een heerlijke stevige witte vis die te combineren is met veel gerechten. Wij hebben de kabeljauwhaas gegrild in paremaham op de BBQ. Deze bijgerechten zijn echter gewoon in de keuken gemaakt. Je kunt er dus ook voor kiezen om de vis te bakken in een pan.

De haricots verts in dit recept kun je natuurlijk ook wikkelen in ontbijtspek en op die manier bereiden op de BBQ. Hier hebben wij echter niet voor gekozen in dit recept.

Voorbereiding zeewolf

  1. Haal de kabeljauwhaas een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Pureer de zongedroogde tomaten met de basilicum en versgemalen peper in de keukenmachine. Gebruik hiervoor de olie uit de pot met zongedroogde tomaten.
  3. Neem een snijplank en leg hierop de parmaham en vervolgens de kabeljouwhaas. Smeer de bovenzijde van de kabeljauwhaas in met de basilicumpasta.
  4. Vouw de parmaham met kabeljouwhaas dicht tot een pakketje. Dek af en plaats in de koeling tot gebruik.

Bereiding bijgerechten

  1. Pel knoflook en een ui en snipper fijn.
  2. Bak de ui glazig in een pan en voeg daarna de fijn gesneden knoflook toe. Bak deze heel even mee.
  3. Nu gaan we een basissaus bereiden. Zet hiervoor een sauspan op het vuur met een klontboter. Wacht tot de boter is gesmolten en voeg de bloem toe. Roer tot de boter de bloem heeft opgenomen en voeg beetje bij beetje melk toe. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan.
  4. Blijf roeren en melk toevoegen tot de basissaus de juiste dikte heeft. Breng de saus aan de kook en laat voor ongeveer 5 minuten rustig koken.
  5. Vervolgens gaan we de saus op smaak brengen door Parmezaanse kaas, fijn gesneden basilicum en de ui met knoflook toe te voegen. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en versgemalen peper.
  6. Snijd in de tussen tijd de kontjes van de haricots verts en kook tot ze gaar zijn.

Bereiding zeewolf BBQ

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setter en de roosters. Sluit de kamado en wacht tot een temperatuur van 200 graden is bereikt.
  2. Leg de kabeljauwhaas pakketjes en de trostomaten op het BBQ rooster en sluit de deksel voor ongeveer 10 minuten. De kabeljauw is gaar bij een kerntemperatuur van 60 graden.
  3. Haal alles van de BBQ en serveer direct met de romige basilicumsaus en de cherrytomaten met haricots verts.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!