• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 60 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
gegrilde picanha

Een heerlijk stuk vlees voor op de BBQ!

Een complete maaltijd van de BBQ met een heerlijke gegrilde picanha en gevulde paprika’s. Het mooie aan dit gerecht is de eenvoud. Smaken die perfect bij elkaar passen bereid op de BBQ.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 picanha van ongeveer 1 kg
  • 250 gram rijst
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 rode paprika’s
  • 2 tomaten
  • ½ courgette
  • Feta kaas
  • bosjes verse dille
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • zout en versgemalen peper
  • olijfolie

De bereidingstijd van de gevulde paprika’s is net zolang als de picanha. Dit maakt het een makkelijk gerecht gezien je de picanha op een lage temperatuur gaat bereiden. Wil je alleen de gevulde paprika’s maken dan kun je ze ook indirect garen op een temperatuur van 180 graden. Dit duurt dan ongeveer 30 minuten.

Het enige wat een beetje werk is aan dit gerecht is de vulling maken voor de gevulde paprika’s. Dit kun je echter al uren vooraf doen of zelfs een dag voor de bereiding. Plaats de vulling dan afgedekt in de koeling. Wanneer je de vulling eerder maakt is het belangrijk om de vulling te laten afkoelen voordat deze in de paprika gaat. Wij rekenen op 1 paprika per persoon in dit recept.

Inmiddels staan er diverse recepten met gegrilde Picanha op mijn website die natuurlijk ook super lekker zijn. Wat dacht je van een picanha met een paddenstoelen risotto?

Voorbereiding

  1. Haal de picanha één dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder een uur voor de bereiding de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Snijd vervolgens het vet kruiselings in en breng het vlees op smaak met zout.
  3. Kook in de tussentijd de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  4. Pel de ui en knoflook en snipper fijn.
  5. Snijd vervolgens de tomaten, feta kaas en de courgette in kleine blokjes.
  6. Bak de ui in een beetje olijfolie tot de ui glazig is en voeg dan de knoflook toe en bak nog heel even mee.
  7. Meng in een kom de ingrediënten samen met de rijst en kerriepoeder, verse dille, zout en versgemalen peper.
  8. Maak de paprika’s schoon door de zaadlijsten te verwijderen. Let op met snijden want je moet de top eraf halen van de paprika en deze plaats je na het vullen terug op de paprika.
  9. Vul de paprika’s als de rijst is afgekoeld.

Bereiding picanha en gevulde paprika’s

  1. Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 150 graden.
  2. Leg de picanha op het rooster boven het indirecte gedeelte met de vetkap omhoog en de gevulde paprika’s ernaast. Sluit de deksel en wacht tot de kerntemperatuur 50 graden is.
  3. Bij de kerntemperatuur van 50 graden haal je de picanha van de BBQ en regel je de temperatuur van de kamado naar 250 graden. Laat hiervoor de paprika’s staan boven het indirecte gedeelte.
  4. Gril nu de picanha boven het directe gedeelte tot het vet mooi krokant is. Let hierbij wel op de vlammen. Sluit tussen door steeds de deksel zodat je geen vlammen krijgt van het vet wat in de kolen druipt.
  5. Haal de picanha van de BBQ en laat nog even 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Controleer of de paprika’s reeds gaar zijn.
  6. Snijd de picanha in plakken tegen de draad in en serveer samen met de gevulde paprika’s.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!