• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 45 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Lente
drumsticks uit de oven

Een waanzinnige marinade voor kip!

Drumsticks uit de oven in twee varianten! Eentje met een geweldige knoflook paprika marinade en de andere met toevoeging van sojasaus! Het zijn twee geweldige marinades om niet alleen te gebruiken voor kipdrumsticks maar ook voor alle andere delen van een kip. Wij gebruikten heel veel knoflook maar het mag ook minder als je niet zo’n fan bent van knoflook!

Ingrediënten 4 personen

Ingrediënten optie 1

  • 1 kg drumsticks
  • 125 ml olijfolie
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • verse peterselie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • zout en versgemalen peper

Ingrediënten optie 2

  • 1 kg drumsticks
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 30 ml zonnebloemolie
  • 80 ml sojasaus
  • 4 eetlepels honing
  • 4 teentjes knoflook

Drumsticks

Met drumsticks uit de oven kun je alle kanten op. Het is niet voor niks het meest veelzijdige stukje vlees. De marinade kun je ook gebruiken voor andere stukken vlees. Knoflook en paprika passen namelijk bij alles!

In dit recept hebben we de drumsticks gegaard in de oven. Dit kan natuurlijk ook gewoon op de BBQ door de drumsticks indirect te garen. Je kunt hiervoor de beschrijving in het recept aanhouden.

Bereiding marinade optie 1

  1. Pel de knoflook en snipper fijn.
  2. Verwijder de blaadjes van de platte peterselie en snipper fijn.
  3. Zet een pan op middelhoog vuur en voeg alle ingrediënten toe voor de marinade en meng het geheel goed door elkaar.
  4. Bak of verwarm de marinade voor een aantal minuten tot de knoflook begint te verkleuren. Let op dat het niet verbrand dus zet het vuur niet te hoog.

Drumsticks uit de oven optie 1

  1. Haal de drumsticks een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking net voor de bereiding en dep de drumsticks goed droog.
  3. Maak de oven aan en stel deze in op 180 graden.
  4. Breng de kip op smaak met zout en versgemalen peper en schenk vervolgens de marinade over de kip. Hussel de kip door de marinade en leg de kip in een ovenschaal. Schenk de rest van de marinade over de kip.
  5. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en wacht voor ongeveer 45 minuten of tot de kerntemperatuur van het vlees 73 graden is.
  6. Serveer de drumsticks uit de oven met bijvoorbeeld aardappelpuree en een salade.

Kipdrumsticks uit de oven optie 2

  1. Haal de drumsticks een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking net voor de bereiding en dep de drumsticks goed droog.
  3. Maak de oven aan en stel deze in op 180 graden.
  4. Snijd de kipdrumsticks in met een scherp mes zoals in de video.
  5. Leg de kip in een grote kom en voeg de paprikapoeder, chilipoeder, zout en versgemalen peper toe. Meng alles goed door elkaar zodat het vlees bedekt is door de kruiden.
  6. Schenk de zonnebloemolie en sojasaus in een kom en pers de knoflook uit. Meng de marinade even door elkaar en schenk bij de drumsticks. Meng de drumsticks door de marinade en zet in de koeling voor 2 uur.
  7. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg het vlees in een ovenschaal en plaats voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bewaar de marinade voor later.
  8. Haal het vlees na 20 minuten uit de oven en draai de drumsticks en wrijf ze in met de marinade en plaats terug in de oven tot de kipdrumsticks een kerntemperatuur hebben bereikt van 73 graden. Heb je geen meter? Laat ze dan nog 30 minuten in de oven en controleer of het vlees mooi wit is van binnen.
  9. Serveer direct met een lekker bijgerecht.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!