• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Aantal porties 1 personen
Keuken Rundvlees
biefstuk loetje

Een heerlijke biefstuk a la Loetje!

Biefstuk Loetje is misschien wel de bekenste biefstuk in Nedeland van het restaurant Loetje. Er zijn verschillende recepten zoals de traditionele Loetje biefstuk met een lekkere jus van margarine en biefstuk Bali met een lekkere pittige saus.

1 personen

Ingrediënten 1 persoon

 • 200 gram Ossenhaas
 • 125 gram margarine
 • zout en versgemalen peper
 • 2 eetlepels warm water

Biefstuk Loetje recept

Om een Loetje biefstuk te maken begin je natuurlijk met het vlees. Bij Loetje gebruiken ze de ossenhaas gesneden als een tournedos. Dit is het meest malse stuk vlees van een rund. Er zijn veel soorten biefstuk die allemaal een andere naam hebben. Wanneer je dit recept wilt maken bestel je de ossenhaas en niet zoals de naam het zegt, een biefstuk.

Een biefstuk maken van Loetje hoeft niet heel moeilijk te zijn en je hebt helemaal niet veel ingrediënten nodig. Alleen een ossenhaas, margarine en een beetje zout en eventueel verse gemalen zwarte peper.

Wil je biefstuk kopen om dit heerlijke recepten te maken? Kijk dan in ons assortiment want wij hebben diverse soorten biefstuk. Voor dit recept gebruikten wij ossenhaas aan ‘t stuk.

Hoe bak je een Loetje biefstuk?

Je bakt het vlees in de margarine tot de biefstuk goudbruin is en een garing heeft van medium-rare. Tijdens het bakken beweeg je het vlees in de pan met een vleestang en bak je het vlees aan allee zijden. Bij de juiste garing haal je het vlees uit de pan en laat je het 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.

Tijdens de bereiding is het heel belangrijk om de saus goed in de gaten te houden. Bij een te hoge temperatuur verbrand de margarine namelijk en dat wil je voorkomen. Daarom is het belangrijk om het vuur niet te hoog te zetten en om goed de saus in de gaten te houden.

Biefstuk bali Loetje

Wanneer je de biefstuk Bali wilt bereiden is het enige verschil de saus. De rest van de bereiding is identiek aan de traditionele variant. Tijdens het rusten van de biefstuk maak je de saus af door sambal oelek toe te voegen. Het is ongeveer 1,5 eetlepel wat je toevoegt per persoon aan de saus.

Loetje biefstuk maken

 1. Haal de biefstuk een dag voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
 2. Ongeveer een half uur voor de bereiding verwijder je de verpakking en dep je het vlees droog met keukenpapier.
 3. Strooi vervolgens het vlees in met zout en laat op kamertemperatuur komen zodat het zout kan worden opgenomen door het vlees.
 4. Zet een pan op middelhoog vuur en smelt de margarine en wacht tot de margarine is uit gebruist. Dit is een teken dat het vlees in de pan kan!
 5. Leg de biefstuk in de pan en bak rondom goudbruin. Gebruik een tang en beweeg met het vlees door de boter en bak aan alle zijden voor een gelijkmatige garing.
 6. Wanneer het vlees rondom goudbruin is aangebakken regel je het vuur lager en bak je tot het vlees medium-rare is.
 7. Haal de biefstuk uit de pan en laat voor ongeveer 5 minuten rusten onder aluminiumfolie zodat de sappen zich kunnen verdelen in het vlees.
 8. Voeg twee eetlepels warmwater toe aan de margarine en laat de saus een beetje indikken. Roer regelmatig met een garde of pollepel.
 9. Leg de biefstuk op een bord en schenk de saus erover en serveer met witbrood om lekker in de saus te soppen.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(3)
Volg onze socials!
10% korting!