• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

BBQ meubel voor Weber Master Touch 57cm

Al jaren was het voor mij een droom om een meubel te maken voor mijn Weber BBQ. Nu had ik al een kleine gemaakt naast mijn houtoven. Na het ontvangen van de Weber Master Touch 57 met GBS werd het tijd om een wat grotere buitenkeuken te maken. Het is natuurlijk super handig om naast jou barbecue ook een werkblad te hebben waar je spullen op kunt zetten en waar je lekker je producten kunt voorbereiden voor op de BBQ.

Nu ben ik eerst op onderzoek gegaan gezien ik een BBQ meubel wilde maken van steigerhout. Voor mij moest het voldoen aan een aantal voorwaarden, namelijk;

 • Goede werkhoogte
 • Kastjes om je spullen in op te bergen
 • Werkblad dat makkelijk schoon te houden is
 • Ruimte voor twee barbecues

Gezien het BBQ meubel voor mijn Weber bij mij een vaste opstelling heeft zijn wieltjes niet noodzakelijk. Het leuke aan dit ontwerp is, dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe je het maakt en of je er wieltjes onderzet of niet. Uiteindelijk heb ik dan ook gekozen voor een hoek opstelling doordat ik ook een plaats wilde creëren voor de Weber Summit. Deze heb ik bewust niet ingebouwd gezien er wieltjes onder zitten, en als ik ga roken hem achter in de tuin kan zetten.  Voor mij was het wel belangrijk dat het grill oppervlak op dezelfde hoogte zit dan het werkblad. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om de Weber Summit op een platvorm te zetten zoals weergegeven op de foto.

Voor het werkblad heb ik gekozen voor grote vloertegels die ik met een bovenfrees heb verzonken in het werkblad. Ik heb gekozen voor hardgebakken vloertegels gezien deze sterker zijn en minder snel beschadigen dan een normale vloertegel.

Welke materialen heb je nodig

 • Vloerbalken 65 x 65 mm
 • Voldoende steigerhout
 • Steigerhouten latten
 • Schroeven in diverse lengtes
 • Scharnieren
 • Eventueel beits om het BBQ meubel te schilderen
 • Transparante lak voor het werkblad
 • Vloertegels maat 500 x 500 mm
 • drempelhoek 6 stuks van 25 mm
 • Afkortzaag
 • Accuboormachine
 • Decoupeerzaag
 • Bovenfrees

Bouwen BBQ meubel Weber

Voordat we gaan starten met bouwen is het natuurlijk belangrijk om te starten met een tekening. In onderstaande afbeeldingen staan de maten die ik heb aangehouden om tot dit meubel te komen. Het onderstaande ontwerp is alleen van het gedeelte waar de Weber Master Touch word ingebouwd. Wil je ook een hoekkeuken maken? Dan kun je met deze basis het ontwerp uitbreiden gezien de techniek identiek is.

schets bovenaanzicht

voorzijde

Na het bepalen en tekenen van het ontwerp kunnen we starten met zagen en bouwen. In onderstaand filmpje word stap voor stap beschreven hoe ik tot dit ontwerp ben gekomen. Het is echt super eenvoudig en alleen de afmetingen zijn anders. Op deze manier heb ik mijn hele buitenkeuken gemaakt en kun jij met succes je eigen BBQ meubel maken.

We starten met het frame voor de vloer en zorg ervoor dat deze waterpas op de grond ligt. Dit is belangrijk gezien we niet willen hebben dat als je gaat barbecueën in een skillet dat de olie aan één kant ligt van de pan maar mooi gelijk verdeelt is. Plaats hierna de vier vloerplanken en start daarna met het maken van het frame. Het is handig om het plaatsen van het frame even te doen met twee personen zodat het ook mooi recht erop komt. Vergeet niet om alle gaten even netjes voor te boren. Ook is het belangrijk om de afstand aan te houden met de latten zoals beschreven in het filmpje gezien de deuren anders niet meer dicht gaan.

Bovenzijde frame maken

Na een paar uurtjes werken staat nu het gehele frame en is het tijd voor de bovenzijde van het meubel. Zaag de steigerplanken op maat en zaag de uiteinde in een hoek van 45 graden. Schroef de bovenzijde vast via de onderzijde zodat je geen schroeven ziet aan de bovenzijde. Plaats op de plek waar de barbecue komt een dwarslat aan de onderzijde en schroef hierop een steigerplank met de juiste lengte.

BBQ meubel, weber inbouwen

Dit moet overeenkomen met de diameter van de barbecue. Het doel is om een opening te maken van 610 mm waar de Weber inpast met voldoende speling. Maak een ronde cirkel op een stuk karton met een diameter van 610 mm. Leg deze op de plaats waar de barbecue moet komen en teken het geheel af. Zaag deze vervolgens uit met een decoupeerzaag. De barbecue wordt in hoekijzers (drempelhoek) gehangen van 25 mm lang op zes plaatsen. Schroef deze aan de onderzijde van het werkblad zodat hij achter de rand van de barbecue blijft hangen. Dit is weer een stuk wat super handig is om met twee personen te doen.

Na het plaatsen van de barbecue en de tegels is het handig om de twee tussenschotten te plaatsen en te voorzien van plankjes en eventueel twee deurtjes. In het filmpje vind je de beschrijving van deze stap. Wil je het meubel verven dan zou ik dat eerst doen gezien je nu overal makkelijk bijkomt. Maak daarna de tussenschotten en verf deze voordat je ze gaat plaatsen. Hierna plaats je alles op de juiste plaats en meet je uit hoe groot de deuren moeten worden voor het meubel. Houd rekening met de scharnieren die je kiest.

Succes met het maken en zie graag jullie versie van dit BBQ meubel.

Deel dit artikel
Volg onze socials!
10% korting!