• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Vlees ontdooien het hoe en wat!

Regelmatig krijgen wij de vraag hoe je het beste vlees kunt ontdooien wat je van ons hebt ontvangen. Wij leveren namelijk al onze producten bevroren bij jouw thuis. Omdat er meerdere manieren zijn om vlees te ontdooien hebben wij een artikel geschreven met alle mogelijkheden.

Vlees ontdooien buiten de koelkast

We beginnen maar direct met een methode die nog steeds door veel mensen wordt gedaan. Het komt namelijk voor dat je er pas laat achter komt dat je het vlees vergeten bent uit de vriezer te halen. Wat je dan zeker niet moet doen is het vlees ontdooien buiten te koeling. De reden hiervoor is dat het ontdooide gedeelte aan de buitenzijde van het vlees veel te warm wordt wat zorg voor de groei van bacteriën.

Kort gezegd ontdooi vlees nooit buiten de koeling!

Hoe lang duurt vlees ontdooien in de koelkast?

Het beste kun je vlees ontdooien in de koelkast. Haal hiervoor het vlees uit de diepvries en laat het vlees 1 dag langzaam ontdooien in de koelkast. Het ontdooien in 1 dag is natuurlijk afhankelijk van de dikte van het product. Een steak van bijvoorbeeld 250 gram is makkelijk ontdooit in 1 dag terwijl bijvoorbeeld een procureur van 2,5 kg wel 2 dagen nodig heeft.

Je kunt dus niet echt aangeven hoelang het ontdooien duurt. De meeste stukken zijn echter in 1 dag ontdooit. Na het ontdooien kun je het vlees gebruiken in het gerecht naar keuze. Sommige stukken vlees wil je nog kruiden of marineren. Doe dit wanneer het vlees ontdooit is en bij voorkeur 24 uur vooraf. Op deze manier kunnen de smaken goed in het vlees trekken.

Hoe ontdooi je vlees snel?

Soms komt het voor dat je vergeten bent om het vlees uit de vriezer te halen. Dit kan allerlei oorzaken hebben, zoals dat je de dag van te voren nog geen idee hebt wat je wilt gaan bereiden. Wanneer je vlees snel wilt ontdooien kun je het vlees het beste met verpakking in een schaal leggen. Plaats de schaal onder een koude kraan en laat het water langzaam lopen. Op deze manier wordt het water steeds ververst en ontdooit het vlees langzaam maar blijft koel.

Dit werkt het beste met stukken vlees die een normaal gewicht hebben. Het heeft geen zin om vlees van 2 kg te ontdooien op deze manier. Vaak wordt dit gedaan met steaks of producten zoals kipfilet of gehakt. Een steak kun je echter ook gewoon bevroren bereiden. Ja dit kan echt en zonder problemen. Lees hoe dit werkt in ons artikel over bevroren vlees bereiden.

Vlees ontdooien magnetron

Vlees kun je ook ontdooien in een magnetron. Dit heeft echter niet onze voorkeur gezien een magnetron het vlees gedeeltelijk verwarmt. Mocht je het toch willen ontdooien in de magnetron dan verwijder je de verpakking en leg je het vlees op een schaal. Plaats de schaal in de magnetron en stel de magnetron in op de ontdooi stand.

 

Conclusie

Het beste is om het vlees op tijd uit de vriezer te halen en langzaam te ontdooien in de koeling. Dit zorgt voor het beste resultaat en is de meest veilige optie. Het ontdooien met water is ook een goede oplossing maar controleer goed of het vacuüm niet lek is. Het zou namelijk zonde zijn als er water bij het vlees komt.

Deel dit artikel
Volg onze socials!
10% korting!