• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

De laatste tijd zien we veel vragen voorbij komen op Facebook met de vraag of je wel of geen regenhoes moet gebruiken op je kamado. Niks moet natuurlijk en als je hem onder de overkapping hebt staan is er ook niet echt de behoefte. Jou kamado wordt namelijk niet nat en waarom zou je hem dan beschermen.

Onder de reacties zie ik veel antwoorden voorbij komen over schimmel in je kamado, als je een regenhoes gebruikt. Het andere wat ik zie is foto’s van kamados onder de schimmel terwijl ze geen regenhoes hebben gebruikt. Hier is een simpele verklaring voor. Het is vochtig buiten en je kamado is een gesloten systeem als je hem wegzet. Er ontstaat condens in je kamado wat voor schimmel gaat zorgen doordat je kamado vaak nog na gebruik resten bevat van eten of juist vet. Het is natuurlijk niet grappig wanneer je jou kamado openmaakt als je lekker wilt gaan barbecueën en je ziet een hoop schimmel.

Hoe voorkom je schimmel in je kamado?

Het antwoord op deze vraag is eigenlijk heel makkelijk. Na het barbecueën sluiten we allemaal de bovenste en onderste schuif op de barbecue. Op deze manier dooft het vuur en koelt jou kamado af. Bij de volgende barbecue sessie liggen er nog kolen in je barbecue, het is zonde om deze op te laten branden na gebruik.

De oplossing om schimmel te voorkomen is dat je de dag na jou barbecue sessie de schuiven boven en onder een stukje openzet. Op deze manier heb je een luchtstroming in je kamado en maakt de kans op schimmel veel kleiner.

Wel of geen regenhoes?

Wanneer je een overkapping hebt en je kamado staat het hele jaar droog is een regenhoes niet echt noodzakelijk. Van de andere kant als je kamado in de zon staat beschermt de regenhoes ook tegen UV straling van de zon. Op deze manier verkleurt het keramiek niet door de jaren heen. Je koopt naar mijn idee namelijk een kamado voor je leven of er moet wel iets heel gaafs nieuws uitkomen. Maar zoals velen van ons blijft het niet bij één barbecue.

Staat je kamado zoals bij mij buiten en soms als het een keer regent in Nederland, in de regen. Dan is het echt wel handig om je kamado en metalen delen te beschermen. Om geen schimmelvorming te krijgen in je kamado zet ik ook met de regenhoes de schuiven boven en onder een stukje open. Op deze manier ventileert het namelijk ook onder de hoes en krijg je geen schimmel en blijft je kamado beschermt.

Wanneer je een regenhoes gebruikt is het natuurlijk belangrijk dat je kamado helemaal is afgekoeld. Zelf plaats ik hem altijd voordat ik naar bed ga in de avond of in de ochtend na een barbecue sessie.

Ben je opzoek naar meer informatieve artikelen? Neem dan eens een kijkje in onze categorie blog waar we informatie delen.

Deel dit artikel
Altijd handig!
Volg onze socials!
10% korting!