• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

De tri tip of anders genoemd maminha is een perfect stuk rundvlees om in zijn geheel te bereiden op de BBQ of in de oven. Zeker wanneer je niet veel ervaring hebt met het langzaam garen van vlees op de BBQ of in de oven. De basis is namelijk identiek aan de bereiding van andere stukken rundvlees zoals bijvoorbeeld picanha. Het voordeel is echter bij tri tip dat het niet fout kan gaan met de garing van het vlees. Bij well done smaakt het vlees namelijk nog steeds perfect. Er kan daarom niet veel misgaan!

In ons assortiment hebben wij diverse soorten tri tip. Het verschil is de herkomst en de hoeveelheid intramusculair vet in het vlees. Het vet in het vlees gaat smelten tijdens de bereiding en geeft extra smaak aan het vlees en zorgt dat het vlees lekker mals blijft. Wil je tri tip kopen voor een heerlijk recept? Selecteer dan eentje uit ons assortiment.

Tri tip bereiden op de BBQ

Het bereiden van tri tip op de BBQ is helemaal niet moeilijk. Je hoeft alleen een aantal stappen te volgen en binnen een uur heb je een heerlijk stuk vlees van de BBQ. De bereiding van tr-tip is identiek aan heel veel soorten rundvlees op de BBQ zoals picanha.

 • Verwijder de verpakking van het vlees een dag voor de bereiding en dep het droog. Maak het vlees schoon door vlies te verwijderen wat nog aanwezig is. Breng het vlees op smaak met een lekkere dry-rub of gebruik een marinade. Dek het vlees af en plaats in de koeling tot ongeveer 30 minuten voor de bereiding.
 • Maak op de dag van de bereiding de BBQ aan en zorg voor twee zones om direct en indirect te kunnen barbecueën. Regel de BBQ naar een temperatuur van 120 graden.
 • Wacht tot de temperatuur constant is en leg de tri tip boven het indirecte gedeelte en sluit de deksel. Voorzie de tri tip eventueel van een kerntemperatuurmeter en stel deze in op 46 graden. Je kan tijdens de indirecte bereiding het vlees een keer omdraaien voor een gelijkmatige garing.
 • Haal het vlees bij 46 graden van de BBQ en zet alle schuiven open van de BBQ. Regel de BBQ naar een temperatuur van 250 graden. Leg het vlees boven het directe gedeelte en grill rondom tot de tri tip mooi verkleurd is.
 • Leg het vlees op een snijplank en dek losjes af met aluminiumfolie voor ongeveer 10 tot 15 minuten. Dit zorgt ervoor dat het vlees weer tot rust komt.
 • Snijd het vlees aan en let op dat je haaks op de draad snijd.

Tri tip bereiden in de oven

Voor de bereiding van tri tip in de oven gaan we iets anders te werk. Het begin blijft hetzelfde met schoonmaken en met kruiden. Deze stappen kun je hierboven nog even nalezen.

 • Haal het vlees ongeveer 30 minuten voor de bereiding uit de koeling en verwijder de huishoudfolie.
 • Verwarm de oven voor op een temperatuur tussen de 120 en 150 graden. De temperatuur heeft invloed op de duur van de bereiding. Het scheelt ongeveer 10 minuten in tijd maar hoe langzamer je het vlees gaart hoe sappiger het blijft.
 • Zet een pan op het hoof vuur en smelt een klont roomboter. Bak het vlees rondom goudbruin en leg in een ovenschaal. Plaats in de oven tot een kerntemperatuur van 56 graden.
 • Haal het vlees uit de ovenschaal en laat nog 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd ten slotte het vlees haak op de draad.
Deel dit artikel
Volg onze socials!
10% korting!