• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Een hele ossenhaas snijden is helemaal niet moeilijk en wij weten zeker dat het voor iedereen te doen is met onderstaande tips. Lees dit artikel goed voordat je begint wanneer je nog niet weet hoe je een hele ossenhaas moet snijden.

Je begint met het verwijderen van de grote zeen aan de bovenzijde van het vlees. De zeen begint bij de kophaas wat het dikste deel is van de ossenhaas. Zoek het begin van de zeen en steek er met een scherp mes onder en verwijder deze. Wanneer je er niet makkelijk bij komt kun je een deel van de kophaas lossnijden. Houd het mes zo dat je niet in het vlees snijd maar iets naar boven zodat de zeen er schoon vanaf komt. Om dit goed te doen heb je wat feeling nodig en ervaring en het is zeker geen ramp wanneer dit niet de eerste keer lukt.

Daarna verwijder je overtollig vet wat mogelijk aanwezig is op het vlees. De kophaas maak je schoon op een later moment.

De kophaas

Wanneer de ossenhaas schoon is kun je de kophaas verwijderen. Hiervoor voel je met je vingers bij de ossenhaas je voelt heel duidelijk de structuur van de ossenhaas en waar de kophaas zit. Snijd met een scherp mes de kophaas van de ossenhaas. Maak vervolgens de kophaas schoon door overtollig vet te verwijderen. Je kunt de kophaas splitsen of opbinden zoals wij gedaan hebben.

Op deze manier kun je de kophaas in zijn geheel bereiden door deze aan te bakken in een pan en verder te garen in de oven.

Middenstuk van de haas

Het middenstuk kun je snijden op gevoel. Je verwijderd de punt aan beide zijden. Dit is een inschatting. Wij kijken naar de vorm van het vlees en snijden waar het vlees ongeveer overal even breed en dik is. Snijd de punten eraf en leg ze weg tot je bij de volgende stap bent.

Bij het middenstuk heb je de keuze om het vlees in zijn geheel te gaan bereiden voor bijvoorbeeld een Beef Wellington of je snijd er tournedos van. Bij een tournedos houd je een dikte aan van ongeveer twee vingers. Dan hebben ze een mooie dikte en ideaal om medium-rare te bakken zonder dat dit te snel gaat omdat ze te dun zijn.

Staart van de haas

Van de staart snijd je puntjes. De grote van de puntjes is natuurlijk afhankelijk van wat je ermee wilt gaan doen. Wanneer je ze gaat gebruiken voor spiesen snijd je er grote blokjes van en voor een wok gerecht juist kleinere. Het is dus maar net wat je voorkeur heeft.

Deel dit artikel
Altijd handig!
Logo
Mega Actie! Bekijk onze acties! Kortingen tot 50%
Bestel nu!
Volg onze socials!
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!