Terug

Côte de boeuf

(1)
Schrijf ook een beoordeling

Côte de boeuf

(1)
Schrijf ook een beoordeling

24,38

€32,50 p/kgVanaf 700 - 800 gram
De Côte de boeuf, een ribeye met been, van Inamood is een stoer stuk vlees met een geweldige smaak.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
  • Gratis thuisbezorgd

    Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

  • Topkwaliteit vlees

    Uit eigen vleesgroothandel

  • Vers ingevroren

    Smaak & kwaliteitsgarantie

  • Kies zelf je leverdag

    Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

De côte de boeuf, een ribeye met been, van Inamood is een stoer stuk vlees. Cote de boeuf is het ribstuk van het rund. Om deze reden wordt het ook wel rib steak genoemd. Cout de boeuf bevindt zich aan de voorkant van de rug van het dier. De smaak is zacht en vol. Er is een groot verschil tussen ribeye en cote du boeuf. Bij cote de boeuf wordt namelijk de rib mee gesneden. Dit vlees heeft daardoor een randje vet en is dus extra smaakvol. De reden waarom het vlees zo mals is, ligt in het feit dat een koe in de rug minder spieren heeft. Het vlees verkrijgt op deze manier een fijne structuur. Ben je opzoek naar een deel met veel smaak dan is de dry aged côte de boeuf misschien wel iets voor jou.

Bereiding Cote de boeuf

De bereiding van dit heerlijke stuk vlees is helemaal niet moeilijk. Je kruid het vlees met alleen zout ongeveer 30 minuten voor de bereiding. Je kunt ook eventueel verse kruiden gebruiken zoals tijm en rozemarijn of een lekkere dry-rub. Door de smaak van het vlees is het naar ons idee zonde om te veel kruiden te gebruiken gezien het vlees al veel smaak heeft.

Op de BBQ gaar je de steak wanneer deze dikker is dan 2 centimeter eerst indirect op 120 graden en grilt het vlees af bij de juiste kerntemperatuur op 250 graden. Het vlees krijgt dan een heerlijke kleur. Je kunt eventueel bij het indirect garen ook rookhout toevoegen. In de keuken bak je het vlees eerst even aan op hoog voor en gaart het daarna verder in de oven op een lage temperatuur. Op onze website kun je natuurlijk ook een recept vinden waar de bereiding stap voor stap wordt beschreven.

De kerntemperatuur die je kunt aanhouden is tussen de 55-58 graden voor medium-rare of tussen de 60-63 graden voor medium.

Productgegevens

Bewaarvoorschrift

Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na ontdooiing gekoeld bewaren bij max. 7°C en binnen 24 uur consumeren.

Kies je gewenste gewicht

500 – 600 gram, 600 – 700 gram, 700 – 800 gram, 800 – 900 gram, 900 – 1000 gram, 1000 – 1100 gram, 1100 – 1200 gram, 1200 – 1300 gram, 1300 – 1400 gram, 1400 – 1500 gram, 1500 – 1600 gram, 1600 – 1700 gram, 1700 – 1800 gram, 1800 – 1900 gram

Voedingswaarden per 100 gram

Energie 691kJ/165kcal, Vetten 8,1g waarvan verzadigde vetzuren 3,5g, Koolhydraten 0g waarvan suikers 0g, Eiwitten 23g, Zout 0,14g

Ingrediënten

100% rundvlees

Wettelijke productomschrijving

Rundvlees, diepvries

Dit vonden anderen van dit product

Schrijf ook een beoordeling

Je Côte de boeuf eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,