Terug

Kogelbiefstuk heel Schots

Kogelbiefstuk heel Schots

14,25

€19 p/kgVanaf 700 - 800 gram
Een hele kogelbiefstuk van gras gevoerde runderen uit Schotland. Heerlijk mals en zacht van smaak!  

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
 • Gratis thuisbezorgd

  Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

 • Topkwaliteit vlees

  Uit eigen vleesgroothandel

 • Vers ingevroren

  Smaak & kwaliteitsgarantie

 • Kies zelf je leverdag

  Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

Een hele kogelbiefstuk van grasgevoerde runderen uit Schotland. Heerlijk mals en zacht van smaak en perfect om in zijn geheel te bereiden. Dit rundvlees wordt kogel genoemd of in het Engels babytop omdat het bij het kogelgewricht zit. De kogelbiefstuk is een variant van biefstuk, afkomstig van de bovenbil van het rund. Kogelbiefstuk is voor velen geen gewone biefstuk omdat deze nog net iets malser is dan een normale biefstuk. Wanneer je een vergelijk maakt tussen de ossenhaas of anders genoemd de biefstuk van de haas is deze het malste stuk vlees van een rund. De kogelbiefstuk komt hierna en dan de normale biefstuk.

Bereiding kogelbiefstuk

Het bereiden is identiek aan veel soorten rundvlees. Omdat het hier om een hele kogelbiefstuk gaat kun je ervoor kiezen om deze eerst in steaks te snijden. Breng het vlees eerst op smaak met zout en laat het op kamertemperatuur komen. Bak het vlees dan gewoon in een beetje olie op hoge temperatuur en voeg roomboter toe. Regel het vuur lager en bak tot de gewenste kerntemperatuur.

Ga je het vlees in zijn geheel bereiden? Bak dan het vlees eerst rondom bruin aan op hoge temperatuur. Leg het vlees in een ovenschaal en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op een temperatuur van tussen de 150 en 180 graden. Gaar het vlees tot de gewenste kerntemperatuur. Houd voor medium-rare een temperatuur aan van tussen de 49 en 54 graden en voor medium tussen de 55 en 57 graden.

Laat het vlees na de bereiding ongeveer 10 minuten rusten als deze in zijn geheel bereid is en als steaks ongeveer 5 minuten onder aluminiumfolie.

Kogelbiefstuk heel Schots | Recepten

Je Kogelbiefstuk heel Schots eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,