Côte de boeuf
Côte de boeuf
€22,43
Maak zelf een keuze uit de beschikbare leverdag
BezorgingGratis thuisbezorgd
Bestellingen vanaf €100,-
Topkwaliteit vlees
Uit eigen vleesgroothandel
Vers ingevroren
Smaak & kwaliteitsgarantie
Tijdstip van leveren
Tussen 17 en 22 uur bezorgd
Verdere informatie
De côte de boeuf, een ribeye met been, van Inamood is een stoer stuk vlees. Cote de boeuf is het ribstuk van het rund. Om deze reden wordt het ook wel rib steak genoemd. Cout de boeuf bevindt zich aan de voorkant van de rug van het dier. De smaak is zacht en vol. Er is een groot verschil tussen ribeye en cote du boeuf. Bij cote de boeuf wordt namelijk de rib mee gesneden. Dit vlees heeft daardoor een randje vet en is dus extra smaakvol. De reden waarom het vlees zo mals is, ligt in het feit dat een koe in de rug minder spieren heeft. Het vlees verkrijgt op deze manier een fijne structuur. Ben je opzoek naar een deel met veel smaak dan is de dry aged côte de boeuf misschien wel iets voor jou.
Bereiding Cote de boeuf
De bereiding van dit heerlijke stuk vlees is helemaal niet moeilijk. Je kruid het vlees met alleen zout ongeveer 30 minuten voor de bereiding. Je kunt ook eventueel verse kruiden gebruiken zoals tijm en rozemarijn of een lekkere dry-rub. Door de smaak van het vlees is het naar ons idee zonde om te veel kruiden te gebruiken gezien het vlees al veel smaak heeft.
Op de BBQ gaar je de steak wanneer deze dikker is dan 2 centimeter eerst indirect op 120 graden en grilt het vlees af bij de juiste kerntemperatuur op 250 graden. Het vlees krijgt dan een heerlijke kleur. Je kunt eventueel bij het indirect garen ook rookhout toevoegen. In de keuken bak je het vlees eerst even aan op hoog voor en gaart het daarna verder in de oven op een lage temperatuur. Op onze website kun je natuurlijk ook een recept vinden waar de bereiding stap voor stap wordt beschreven.
De kerntemperatuur die je kunt aanhouden is tussen de 55-58 graden voor medium-rare of tussen de 60-63 graden voor medium.
Côte de boeuf | Recepten
Productgegevens
Productomschrijving | Rundvlees, diepvries |
---|---|
Ingrediënten | 100% rundvlees |
Allergenen | Nee |
Voedingswaarde per 100 gram | Energie 691kJ/165kcal, Vetten 8,1g waarvan verzadigde vetzuren 3,5g, Koolhydraten 0g waarvan suikers 0g, Eiwitten 23g, Zout 0,14g |
Bewaren | Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na ontdooiing gekoeld bewaren bij max. 7°C en binnen 24 uur consumeren. |
Bereiden | Product door en door verhitten. |
Kies je gewenste gewicht | 500 – 600 gram, 600 – 700 gram, 700 – 800 gram, 800 – 900 gram, 900 – 1000 gram, 1000 – 1100 gram, 1100 – 1200 gram, 1200 – 1300 gram, 1300 – 1400 gram, 1400 – 1500 gram, 1500 – 1600 gram, 1600 – 1700 gram, 1700 – 1800 gram, 1800 – 1900 gram |
Dit vonden anderen van dit product
Je Côte de boeuf eenvoudig besteld & geleverd
Zorgvuldig verpakt
Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.
Uniek in Nederland
Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.
Innoverende isolatie koelbox
Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maakt het een innoverende isolatie koelbox,