Terug

Beef hammer

Beef hammer

49,60

€16 p/kgVanaf 3000 - 3200 gram
Een heerlijk imposant en stoer stuk vlees om low and slow te bereiden op de BBQ is de Beef Hammer.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
 • Gratis thuisbezorgd

  Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

 • Topkwaliteit vlees

  Uit eigen vleesgroothandel

 • Vers ingevroren

  Smaak & kwaliteitsgarantie

 • Kies zelf je leverdag

  Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

De BBQ hit van 2022 is volgens ons de Beef Hammer en die kun je natuurlijk bij ons kopen. Een heerlijk stoer stuk rundvlees voor op de BBQ, voor een lange low and slow sessie. De Beef Hammer is in principe een runderschenkel maar dan aan één stuk. Normaal gesproken wordt de runderschenkel in plakken gezaagd om er bijvoorbeeld Ossobuco van te maken.

Bereiding Beef Hammer

De beef hammer wordt niet vooraf ontvliesd. Dit is bewust gedaan zodat het vlees niet uit elkaar valt. Ontvlies ten eerste de runderschenkel zo dat het vlees zichtbaar wordt. Om het vlees een heerlijke smaak te geven ga je het vlees inwrijven met een lekkere dry rub. Injecteer het vlees ook met een runderbouillon zodat het vlees lekker mals blijft. Bind het vlees met slagerstouw zodat het vlees mooi bij elkaar blijft tijdens de bereiding. Doe dit 24 uur voordat het vlees op de BBQ gaat of in de oven.

Bereid vervolgens het vlees op een temperatuur van 120 graden in de BBQ of oven. Het voordeel als je de beef hammer bereid op de BBQ is dat je het vlees een lekkere rooksmaak kunt geven. Voeg rookhout toe en rook het vlees gedurende 3 a 4 uur. Haal na 4 uur het vlees van de BBQ en pak het vlees in met aluminiumfolie of butcher paper. Giet er een beetje runderbouillon bij en plaats terug op de BBQ tot het vlees een kerntemperatuur heeft van 93 graden.

De hele bereiding duurt afhankelijk van het gewicht ongeveer 8 tot 9 uur. Hierna heb je heerlijke pulled beef.

Beef hammer kopen

Bij ons kun je een beef hammer makkelijk kopen in onze webshop. Je hebt de keuze uit diverse gewichten en het vlees wordt bevroren geleverd. Het is belangrijk dat je het vlees ongeveer twee dagen voor de bereiding uit de vriezer haalt en langzaam laat ontdooien in de koeling.

 

Beef hammer | Recepten

Je Beef hammer eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,