Hoe bereid je de perfecte brisket in de oven met video
Leestijd: 12 minuten
Kies zelf de gewenste leverdag
Leveringen tussen 17.00 uur en 22.00 uur
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Het klinkt misschien vreemd om brisket te bereiden 24 uur in de oven. Wij dachten het is een leuke test om eens te kijken wat het doet. De bereiding van brisket duurt ongeveer 11 uur en daarna hebben wij de brisket laten rusten in de oven om te kijken wat het doet. Door de lange bereiding is het wat ons betreft een ideale manier om op een normale manier brisket te maken. Je hoeft nu niet midden in de nacht te starten met de bereiding en je kan gewoon starten wanneer je wil.
In deze blog nemen we jou mee in de bereiding van brisket in de oven. Iedere stap gaan we beschrijven en mocht je het graag zien dan kun je onze Youtube video bekijken waar het ook wordt uitgelegd.
Wil je brisket kopen om dit recept ook eens te proberen? Bekijk dan onze categorie en kies eenvoudig het gewenste gewicht.
Voordat je start met de bereiding van brisket ga je het vlees eerst trimmen en op smaak brengen. Haal het vlees twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
Een dag voor de bereiding gaan we de brisket trimmen en op smaak brengen met een lekkere BBQ-rub. Het trimmen van het vlees is niet meer en minder dan dikke stukken vet wegsnijden en eventueel vlies op het vlees verwijderen. Je verwijderd dikke stukken vet omdat deze tijdens de bereiding niet geheel smelten. Je kunt het beter verwijderen en bewaren om bijvoorbeeld bakvet te maken.
Het is ook belangrijk om het vlies te verwijderen mocht dit er nog opzitten. Naast dit verwijder je nog los hangende stukken vlees zodat je één geheel krijgt.
Dep de brisket droog met keukenpapier en breng op smaak met een dry-rub die je lekker vindt. Strooi deze over het vlees en zorg dat alle kanten bedekt zijn. Wikkel ten slotte de brisket in vershoudfolie en leg in de koeling tot gebruik.
Na het trimmen en op smaak brengen gaan we de brisket bereiden in de oven. Je kan er echter ook voor kiezen om de brisket op de BBQ te leggen. Zo neemt het vlees rook op en krijgt het een lekkere rooksmaak. Wij hebben dit niet gedaan.
Verwarm je oven voor op 120 graden en plaats een pan in de oven met water. Leg het vlees op het rooster en sluit de oven tot een kerntemperatuur van rond de 71 graden. Dit duurt ongeveer 4 uur. Je kunt een kerntemperatuur meter gebruiken zodat je weet wanneer de juiste kerntemperatuur is bereikt.
Smelt in een pan bakvet om straks het butcherpaper mee in te strijken. Haal de brisket uit de oven om in te pakken met butcherpaper. Wrijf het butcherpaper in met bakvet en pak de brisket hiermee in. Neem een groot stuk aluminiumfolie en maak hier een bootje van waarin je de ingepakte brisket legt.
Plaats nu de brisket terug in de oven op 120 graden en sluit de oven tot de kerntemperatuur van de brisket 93 graden is. Controleer met bijvoorbeeld een satéstokje of je zonder weerstand in het vlees kan prikken. Wanneer dit makkelijk gaat is de brisket klaar en gaan we het vlees laten rusten.
Nu is het tijd om het vlees te laten rusten. Wij hebben dit tot 24 uur gedaan met de hele bereiding dit komt neer op ongeveer 13 uur rusten in de oven.
Regel de oven naar een temperatuur van 75 graden en leg het vlees ingepakt terug in de oven. Na 13 uur rusten in de oven kun je het vlees uitpakken en laten afkoelen naar 65 graden. Snijd daarna het vlees en serveer direct.
Voor ons was het een test en 13 uur rusten gaf nog steeds een heerlijk en sappige brisket. Normaal laat je het vlees ongeveer 4 uur rusten in een koelbox. Dit is heel normaal voor brisket. Ons advies is daarom, laat het vlees lekker in de oven rusten op 75 graden voor minimaal 4 uur. Dit kan dus ook veel langer en zo kun je het altijd serveren wanneer nodig.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.
Als je vóór 22:00 uur bestelt, is het mogelijk om de volgende avond je bestelling in ontvangst te nemen, mits de eerstvolgende dag een beschikbare bezorgdag is. Kies hiervoor zelf je leverdag, standaard staat deze op de eerst beschikbare dag.
Onze producten worden ‘s ochtends door TRUNKRS bij ons opgehaald en vervoerd in goed geïsoleerde dozen met icepacks. Hierbij een overzicht van de leverdagen:
Leveringen vinden plaats tussen 17.00 en 22.00 uur op maandag t/m vrijdag. Tijdens het plaatsen van je bestelling kun jij zelf je gewenste leverdatum aangeven.