Terug

Doradefilet

(1)
Schrijf ook een beoordeling

Doradefilet

(1)
Schrijf ook een beoordeling

7,95

2 x 100 gram
Dorade, ook wel zeebrasem genoemd is een delicate witvis. Onze doradefilets zijn per porties van 2 x 100 gram verpakt.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
 • Gratis thuisbezorgd

  Bestellingen vanaf €75,- in Nederland

 • Topkwaliteit vlees

  Uit eigen vleesgroothandel

 • Vers ingevroren

  Smaak & kwaliteitsgarantie

 • Kies zelf je leverdag

  Tussen 17 en 22 uur bezorgd

Verdere informatie

Doradefilet, ook wel zeebrasem genoemd is een delicate witvis. Dorade heeft een stevige, volle smaak en is vergelijkbaar met zeebaars. De vis heeft weinig vet en is makkelijk te bereiden op diverse manieren. Het verschil met de zeebaars is vooral de vorm van de vis. Het verschil ga je niet snel proeven. Wij hebben de dorade reeds gesneden in filets met huid zodat deze makkelijk te bakken zijn en niet uit elkaar valt. De graten in de vis zijn reeds verwijderd voor zover het mogelijk is. Controleer altijd even met een vinger in het midden van de filet of er geen graten zijn achter gebleven. Verwijder ze eventueel met een pincet voor de bereiding.

Bereiding doradefilet

Onze doradefilets zijn per porties van 2 x 100 gram verpakt. De filets kunnen worden gebakken, gegrild of gestoomd. Breng de doradefilets op smaak met kruiden naar wens en serveer met groenten voor een heerlijke en lichte maaltijd. Wanneer je de dorade gaat bakken of grillen zorg dan dat dit gebeurd op de huid. Bak de vis in een beetje olijfolie en keer na twee minuten om. Wanneer het vlees mooi wit verkleurd is haal je de vis uit de pan.

Op de barbecue grill je de vis op de huid. Wrijf de huid in met een beetje olijfolie en leg op het rooster boven de kolen. Sluit de deksel van de barbecue voor ongeveer 2 a 3 minuten tot de bovenzijde van de dorade wit verkleurd is. Let wel op dat dit niet te hard gaat gezien de huid anders verbrand aan de onderzijde. Verplaats anders naar het indirecte gedeelte van de barbecue en gaar nog even tot de juiste kerntemperatuur is bereikt. Gezien de dikte van de vis is het niet echt noodzakelijk en zit je al snel op de juiste temperatuur.

Wil je er zeker van zijn dat de doradefilet de juiste kerntemperatuur heeft? Controleer of de temperatuur inderdaad tussen de 65 en 70 graden ligt.

Dit vonden anderen van dit product

Schrijf ook een beoordeling

Je Doradefilet eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,