Picanha op de kamado met Braziliaanse bijgerechten
Chefkok Inamood | 29 juli 2022
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Een heerlijk recept met Braziliaanse bijgerechten is deze picanha met farofa en een vinaigrette van de kamado. De combinatie is echt geweldig en makkelijk om te bereiden gezien je de farofa ook lauw warm kunt eten. Maak de vinaigrette vooraf want dan komen de smaken veel beter tot zijn recht. De farofa kun je bereiden in de keuken maar ook zeker op de kamado.
Ingrediënten farofa
Ingrediënten vinaigrette
Maak het jezelf makkelijk door een picanha te bereiden op de kamado. Wij hebben de picanha bereid op een kamado Joe. De kamado zorgt voor een constante temperatuur waardoor je tijdens de bereiding niet hoeft bij te sturen. De tijd van een picanha op de kamado is ongeveer een uur afhankelijk van het gewicht en de start kerntemperatuur van het vlees.
Je bereid de picanha eerst low and slow tot een kerntemperatuur van rond de 46 graden en daarna grill je het vlees op hoge hitte tot ongeveer 56 graden. Vergeet niet om het vlees te laten rusten na de bereiding voor ongeveer 15 minuten.
Het uitbakken van de spekjes duurt het langste waardoor je al twee barbecues nodig hebt om het gerecht helemaal te bereiden op de BBQ. De BBQ picanha hebben wij bereid op een kamado maar dit kan natuurlijk op iedere BBQ zolang deze een deksel heeft. In dit recept hebben wij onze black angus picanha uit Argentinië gebruikt. Je kunt echter iedere picanha gebruiken uit ons assortiment.
Farofa is een typisch bijgerecht uit Brazilië wat bestaat uit licht gebakken maniokmeel of cassavemeel. Er zijn diverse varianten van dit bijgerecht maar de basis is de meel. Je kunt daarom ook andere ingrediënten gebruiken zoals beschreven in dit recept. Wij maakten farofa met uitgebakken spek, wortel en ei. Je kunt echter bijvoorbeeld nog mais toevoegen of banaan.
De traditionele meel die in het gerecht gebruikt wordt kun je in Nederland halen bij een toko of speciaalzaak. Daarom gebruikten wij gewoon maismeel gezien deze verkrijgbaar is in de meeste supermarkten.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.