• Kies zelf de gewenste leverdag

  • Leveringen Zowel dag als avondlevering mogelijk

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 240 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue

Een mals en smaakvol BBQ-gerecht

Kalfswangen zijn een ware delicatesse wanneer ze langzaam gegaard worden. Eerst gegrild boven de hete kolen en vervolgens langzaam gestoofd in een rijke combinatie van kalfsfond en Duvel. Dit recept zorgt voor boterzacht vlees met een diepe smaak en een subtiele hoppige toets.

4 personen
10% korting!

Ingrediënten 4 personen

  • 1 kg kalfswangen
  • 1 snufje peper
  • 1 snufje zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 500 ml kalfsfond
  • 330 ml Duvel
  • 1 el roomboter

Voorbereiding

  1. Doordat de wangen eerst heet gegrilld worden en daarna lang gegaard hoeven ze niet eerst schoon gesneden te worden.
  2. Kruid ze goed met peper, zout, knoflookpoeder en een snufje nootmuskaat.
  3. Laat het vlees ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen.

kalfswangen schoon

Aangrillen

  1. Steek de BBQ aan en zorg voor een direct grillgedeelte met hete kolen.
  2. Grill de kalfswangen direct boven de kolen tot ze aan alle kanten een mooie korst hebben (ongeveer 2-3 minuten per kant).

kalfswangen garen

Indirect garen

  1. Plaats een pan of een aluminium bakje op het indirecte deel van de BBQ.
  2. Voeg de kalfsfond en het flesje Duvel toe.
  3. Leg de gegrilde kalfswangen in de fond en voeg een klontje roomboter toe.
  4. Dek de pan goed af met aluminiumfolie of een deksel.

kalfswangen gegaard

Langzaam garen

  1. Sluit de BBQ en stel deze in op ongeveer 110°-120°C.
  2. Laat de kalfswangen 3-4 uur zachtjes stoven tot ze boterzacht zijn. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit.

Serveren

  1. Haal de kalfswangen uit de pan en laat ze kort rusten.
  2. Serveer met een scheutje van de ingedikte saus uit de pan. Heerlijk met aardappelpuree, krieltjes of knapperig brood om in de saus te dippen.

kalfswange in pan

Extra tip

Wil je een extra diepe smaak? Voeg een takje tijm en een laurierblad toe aan de stoofpan. Dit geeft een subtiele kruidigheid die perfect samengaat met de Duvel en de kalfsfond. Heb je een grote pan voeg dan tegelijk met het kalfsvlees een krieltje in de schil aan de fond toe, zodat deze langzaam mee kunnen garen.

Eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(1)
Volg onze socials!
10% korting!