Pulled pork recept van de BBQ
Chefkok Inamood | 19 februari 2021
Recept printenKies zelf de gewenste leverdag
Leveringen werkdagen tussen 17.00 en 22.00 op zaterdag tussen 08.00 en 18.00
Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-
Hoe maak je nu eigenlijk pulled pork op de barbecue? In dit recept neem ik jullie mee in de bereiding van pulled pork. Voor pulled pork gebruiken we een mooi stuk procureur. Procureur is een stuk vlees dat wordt gesneden uit de nek van een varken. Door de mooie dooradering is het perfect om low and slow te bereiden op de barbecue. De meeste mensen denken bij procureur aan pulled pork, maar je kunt er van alles mee bereiden. Denk bijvoorbeeld aan gyros van het spit maar ook voor steak is procureur prima te gebruiken.
Ingredienten pulled pork
Overige Ingrediënten
Het meest bekende recept met procureur is natuurlijk een broodje pulled pork met coleslaw. Vandaar dat ik jullie meeneem in de bereiding van deze barbecue klassieker.
Om pulled pork te maken beginnen we een aantal dagen van te voren. Haal eerst het vlees drie dagen vooraf uit de diepvries en laat het vlees twee dagen ontdooien in de koeling. Op dag drie gaan we de pulled pork namelijk injecteren en inwrijven met een dry-rub. Op deze manier geef je immers het vlees smaak. Door de lange bereidingstijd van ongeveer 8 uur is het verstandig om genoeg te maken. Ga niet voor een stuk van een kilo maar koop liever 2,5 à 3 kg. Alles wat over is kun je namelijk invriezen na de bereiding. Het invriezen van pulled pork is namelijk super makkelijk. Laat ten eerste het vlees zonder de eindsaus afkoelen en vries het in. Voor het invriezen gebruik ik een ziplock zakje en maak porties die voldoende zijn voor 4 broodjes. Je kunt het vlees hierna opwarmen in een pan en voorzien van een barbecue saus.
Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.
Wanneer je bij ons bestelt, kun je zelf de gewenste leverdag aangeven. Als je kiest voor een leverdag doordeweeks, dan kan dat vaak nog tot 22.00 uur voor levering de dag erna. Wil je je bestelling op zaterdag ontvangen? Zorg dan dat je deze plaatst vóór vrijdag 11.00 uur.
Onze producten worden op doordeweekse dagen ’s avonds bezorgd door Trunkrs, tussen 17.00 en 22.00 uur. Op zaterdag worden ze bezorgd door Chill Bill, tussen 08.00 en 18.00 uur. Van beide bezorgdiensten ontvang je op de dag van levering track & trace-informatie met betrekking tot je bestelling.