T-bone | USA wagyu | BMS 9+
T-bone | USA wagyu | BMS 9+
€96,00
Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd
BezorgingGratis thuisbezorgd
Bestellingen vanaf €70,-
Topkwaliteit vlees
Uit eigen vleesgroothandel
Vers ingevroren
Smaak & kwaliteitsgarantie
Kies zelf je leverdag
Bezorgd wanneer jij wilt
Verdere informatie
De USA Wagyu T-bone heeft dankzij de extreme vetmarmering een ongeëvenaarde smaak. Een T-bone bestaat uit de entrecote en de ossenhaas. Je krijgt twee mooie stukken vlees die verschillen van elkaar in malsheid en structuur.
Een T-bone wordt gesneden van de dunne lende en de ossenhaas van een rund. Omdat een T-bone steak van de dunne lende komt, wordt het vlees ook wel entrecote genoemd. Het is heel gemakkelijk om een T-bone te herkennen. Deze vorm is bijzonder karakteristiek. Een T-bone is een steak met een T-vormig bot. Dit verklaart meteen de naam.
Wagyu beef staat bekend om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering van het vlees. Het vet smelt en ligt daarom zijdezacht op je tong. Het vlees heeft niks nodig dan een beetje zout. Ons USA Wagyu rundvlees heeft een score van 9 of hoger volgens de Beef Marbeling Scale (BMS). In Amerika krijgt ons USA Wagyu een kwaliteitsscore met de naam Gold Grade wat het hoogst haalbaar is volgens Amerikaanse standaarden.
BEEF GRADING 101
Wagyu rundvlees dat in de USA wordt verkocht, wordt beoordeeld door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Om de rundvleeskwaliteiten aan te duiden hebben ze in Amerika de Beef Grading 101 die bestaat uit 8 kwaliteiten. De gradering zegt iets over de mate van marmering van het rundvlees en de volwassenheid van het rund. Prime, Choice en Select zijn de top kwaliteiten volgens de Beef Grading 101.
Speciale runderrassen zoals de Japanse Wagyu zijn in staat om meer intramusculair vet the produceren dan hun Amerikaanse tegenhangers. Om dit hoge niveau van marmering te beoordelen is de Snake River Farms Gold Grade ontwikkeld zodat de hogere klasse boven prime ook een benaming krijgt.
Met behulp van BMS wordt rundvleesmarmering gemeten op een schaal van 1 tot 12 in Japan, waarbij 12 het hoogst mogelijke marmeringsniveau is. Een vergelijk tussen de Japanse gradering en de Amerikaanse staat hieronder beschreven:
BMS 4 tot 5 = USDA Prime
BMS 6 tot 8 = SRF Black Grade
BMS 9+ = SRF Gold Grade
Productgegevens
Bewaarvoorschrift | Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na ontdooiing gekoeld bewaren bij max. 7°C en binnen 24 uur consumeren. |
---|---|
Kies je gewenste gewicht | 700 – 800 gram, 800 – 900 gram, 900 – 1000 gram, 1000 – 1100 gram |
Voedingswaarden per 100 gram | Energie 615kJ/147kcal, Vetten 7,2g waarvan verzadigde vetzuren 2,8g, Koolhydraten 0g waarvan suikers 0g, Eiwitten 20,6g, Zout 0,17g |
Ingrediënten | 100% rundvlees |
Wettelijke productomschrijving | Rundvlees, diepvries |
Je T-bone | USA wagyu | BMS 9+ eenvoudig besteld & geleverd
Zorgvuldig verpakt
Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.
Uniek in Nederland
Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.
Innoverende isolatie koelbox
Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,