Terug

L-bone | USA wagyu | BMS 9+

L-bone | USA wagyu | BMS 9+

89,25

€119 p/kgVanaf 700 - 800 gram
De USA Wagyu L-bone heeft dankzij de extreme vetmarmering een ongeëvenaarde smaak. Een L-bone steak is in principe een T-bone.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
  • Gratis thuisbezorgd

    Bestellingen vanaf €70,-

  • Topkwaliteit vlees

    Uit eigen vleesgroothandel

  • Vers ingevroren

    Smaak & kwaliteitsgarantie

  • Kies zelf je leverdag

    Bezorgd wanneer jij wilt

Verdere informatie

Een L-bone steak is in principe een T-bone steak maar dan gesneden van het eindgedeelte van de korte lende. Hierdoor is de ossenhaas significant kleiner dan bij een T-bone steak en wordt hierdoor ook wel L-bone genoemd. De USA Wagyu L-bone heeft dankzij de extreme vetmarmering een ongeëvenaarde smaak.

Wagyu beef staat bekend om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering van het vlees. Het vet smelt en ligt daarom zijdezacht op je tong. Het vlees heeft niks nodig dan een beetje zout. Ons USA Wagyu rundvlees heeft een score van 9 of hoger volgens de Beef Marbeling Scale (BMS). In Amerika krijgt ons USA Wagyu een kwaliteitsscore met de naam Gold Grade wat het hoogst haalbaar is volgens Amerikaanse standaarden.

BEEF GRADING 101

Wagyu rundvlees dat in de USA wordt verkocht, wordt beoordeeld door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Om de rundvleeskwaliteiten aan te duiden hebben ze in Amerika de Beef Grading 101 die bestaat uit 8 kwaliteiten. De gradering zegt iets over de mate van marmering van het rundvlees en de volwassenheid van het rund. Prime, Choice en Select zijn de top kwaliteiten volgens de Beef Grading 101.

Speciale runderrassen zoals de Japanse Wagyu zijn in staat om meer intramusculair vet the produceren dan hun Amerikaanse tegenhangers. Om dit hoge niveau van marmering te beoordelen is de Snake River Farms Gold Grade ontwikkeld zodat de hogere klasse boven prime ook een benaming krijgt.

Met behulp van BMS wordt rundvleesmarmering gemeten op een schaal van 1 tot 12 in Japan, waarbij 12 het hoogst mogelijke marmeringsniveau is. Een vergelijk tussen de Japanse gradering en de Amerikaanse staat hieronder beschreven:

BMS 4 tot 5 = USDA Prime
BMS 6 tot 8 = SRF Black Grade
BMS 9+ = SRF Gold Grade

Productgegevens

Bewaarvoorschrift

Bewaartemperatuur max. -18°C. Na ontdooiing niet opnieuw invriezen. Na ontdooiing gekoeld bewaren bij max. 7°C en binnen 24 uur consumeren.

Kies je gewenste gewicht

700 – 800 gram, 800 – 900 gram, 900 – 1000 gram, 1000 – 1100 gram

Voedingswaarden per 100 gram

Energie 615kJ/147kcal, Vetten 7,2g waarvan verzadigde vetzuren 2,8g, Koolhydraten 0g waarvan suikers 0g, Eiwitten 20,6g, Zout 0,17g

Ingrediënten

100% rundvlees

Wettelijke productomschrijving

Rundvlees, diepvries

Je L-bone | USA wagyu | BMS 9+ eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,