Short ribs BBQ
Enig resultaat
Short ribs recept
Wil je een short ribs recept voor short ribs bbq? Of kies je liever voor short ribs uit de oven? Je kunt deze bereidingswijzen natuurlijk ook afwisselen. Zowel voor de barbecue als voor de oven is zeker een short ribs recept te vinden. Deze ribs moet je in ieder geval zo zacht bereiden dat het vlees als het ware letterlijk van het bot valt als jij er met je vork in prikt.
Short ribs bbq
Hebben we het over short ribs bbq, dan speelt zeker de short ribs kerntemperatuur een rol. Wil je binnenkort short ribs bbq bereiden en heb je daarvoor een ideaal short ribs recept gevonden, start dan altijd met het vlees op tijd uit de koelkast halen. Bereid je bbq voor op indirect garen. Neem een barbecue temperatuur van 110 graden. Verwijder aan de onderzijde van de short ribs het vlies. Kijk natuurlijk goed uit dat je niet te veel vlees wegsnijdt, dat zou jammer zijn. Tijdens het garen speelt de short ribs kerntemperatuur een belangrijke rol. Leg het vlees op het midden van het rooster en gaar het tot een short ribs kerntemperatuur van 94 graden. Dit kan heel wat uurtjes tijd kosten.
Short ribs uit de oven
Short ribs uit de oven zijn een fantastisch gerecht om je gasten voor te schotelen. Zorg voor goede ribs, paprikapoeder, chilipoeder, knoflookpoeder, zout en bruine basterdsuiker. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en start met ontvliezen. Doe bovengenoemde ingrediënten in een kom en meng alles goed door elkaar. Hiermee smeer je de rub in. Laat het mengsel 2 uur in het vlees trekken. De oven verwarm je voor op 125 graden. Zet het vlees vervolgens voor een uurtje of 6 in de voorverwarmde oven. Snijd het vlees pas na de garing in stukken.