Terug

Ribeye | Jersey

Ribeye | Jersey

32,63

€145 p/kg200 - 250 gram
Onze ribeye steaks uit Jersey runderras zijn vol van smaak met een hoge kwaliteit en een mooie vet-vleesverhouding.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
 • Gratis thuisbezorgd

  Bestellingen vanaf €70,-

 • Topkwaliteit vlees

  Uit eigen vleesgroothandel

 • Vers ingevroren

  Smaak & kwaliteitsgarantie

 • Kies zelf je leverdag

  Bezorgd wanneer jij wilt

Verdere informatie

Onze ribeye steaks van het Jerseyrund zijn van een hoge kwaliteit met een mooie vet-vleesverhouding.

Ribeye is een fijn mals stuk vlees. Afkomstig van de rib van het rund. Soms laat men het bot zitten (rib roast). Dit is vrij breed en lang. Omdat niet alle consumenten dit op prijs stellen, wordt het bot vaak verwijderd. In sommige ribstukken is het bot nog wel aanwezig. Denk dan aan Tomahawk of aan cowboy steak. Wellicht vraag je jezelf af waar rib eye de naam toch aan te danken heeft. Er zijn verschillende verklaringen die de ronde doen. Allereerst hoor je weleens dat de ronde vorm van de spier waar het vlees uit gesneden wordt doet denken aan de ronding van het oog. Of men denkt dat ribeye zo heet omdat het wordt gesneden van het zogenaamde eye van de rib. Als laatste is er dan het idee dat het kleine stukje vet in het midden van het vlees het geheel op een oog laat lijken. In ieder geval is zeker dat dit vlees botermals is.

Jerseyrund

Onze entrecote Jersey is afkomstig van een Jerseyrund wat een runderras is. Het Jersey runderras is ontstaan op het Britse Kanaaleiland Jersey. Het rund is eenkleurig grijs-bruin. Het zijn kleine runderen met een hoogte van rond de 125 cm met een gewicht van 700 kg voor de stieren en de vrouwen rond de 400 kg. Jersey beef is nog niet echt bekend in Nederland maar in veel landen om ons heen wordt het steeds populairder. Het vet van een Jerseyrund is geel van kleur doordat het hogere gehaltes aan caroteen en vitamine D bevat. De gele kleur wordt intenser als de dieren vrij kunnen rondlopen en genieten van een grasrijk dieet en niet worden vetgemest.

Je Ribeye | Jersey eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,