Terug

Picanha | USA wagyu | BMS 9+

Picanha | USA wagyu | BMS 9+

135,00

€100 p/kgVanaf 1300 - 1400 gram
Wagyu vlees staat bekend om de intense marmering. Zo ook bij ons Wagyu uit USA met een BMS 9+.

Voor 22:00 uur besteld, de volgende avond thuis geleverd

Bezorging
 • Gratis thuisbezorgd

  Bestellingen vanaf €70,-

 • Topkwaliteit vlees

  Uit eigen vleesgroothandel

 • Vers ingevroren

  Smaak & kwaliteitsgarantie

 • Kies zelf je leverdag

  Bezorgd wanneer jij wilt

Verdere informatie

Een heerlijke Wagyu Picanha met een BMS 9+ staat voor een smaak explosie. In Nederland eten wij steeds meer picanha en het is een geweldige snit voor op de barbecue. Wagyu beef staat bekend om het intramusculaire vet en waanzinnige marmering van het vlees. Het vet smelt en ligt daarom zijdezacht op je tong. Het vlees heeft niks nodig dan een beetje zout. Ons USA Wagyu rundvlees heeft een score van 9 of hoger volgens de Beef Marbeling Scale (BMS). In Amerika krijgt ons USA Wagyu een kwaliteitsscore met de naam Gold Grade wat het hoogst haalbaar is volgens Amerikaanse standaarden.

In ons assortiment hebben wij een hele collectie met wagyu vlees. Naast vlees uit Amerika hebben wij natuurlijk ook Japanse wagyu en zelfs wagyu uit Australië.

BEEF GRADING 101

Wagyu rundvlees dat in de USA wordt verkocht, wordt beoordeeld door het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Om de rundvleeskwaliteiten aan te duiden hebben ze in Amerika de Beef Grading 101 die bestaat uit 8 kwaliteiten. De gradering zegt iets over de mate van marmering van het rundvlees en de volwassenheid van het rund. Prime, Choice en Select zijn de top kwaliteiten volgens de Beef Grading 101.

Speciale runderrassen zoals de Japanse Wagyu zijn in staat om meer intramusculair vet the produceren dan hun Amerikaanse tegenhangers. Om dit hoge niveau van marmering te beoordelen is de Snake River Farms Gold Grade ontwikkeld zodat de hogere klasse boven prime ook een benaming krijgt.

Met behulp van BMS wordt rundvleesmarmering gemeten op een schaal van 1 tot 12 in Japan, waarbij 12 het hoogst mogelijke marmeringsniveau is. Een vergelijk tussen de Japanse gradering en de Amerikaanse staat hieronder beschreven:

BMS 4 tot 5 = USDA Prime
BMS 6 tot 8 = SRF Black Grade
BMS 9+ = SRF Gold Grade

Herkomst picanha wagyu

De picanha wagyu van Inamood is afkomstig van het Amerikaanse bedrijf Snake River Farms. Hier komt het beste wagyu uit Amerika vandaan. Het rund is een kruising tussen een Japannees Back en een Aberdeen Black runderras. Dit wordt ook wel een cross breed genoemd. Hierdoor is de marmering van het vlees minder dan van een volbloed Japannees Black. Echter is de smaak wat ons betreft geweldig.

Je Picanha | USA wagyu | BMS 9+ eenvoudig besteld & geleverd

Bedrukte portioneerfolie

Zorgvuldig verpakt

Bedrukte portioneerfolie van INAMOOD en 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Nieuw binnen de Nederlandse markt.

Recyclebare verpakking

Uniek in Nederland

Omverpakking per kilo (pouch) 100% recyclebaar plastic (mono-materiaal). Scheiden is eenvoudig door de Off-Black zwarte zakken.

Verzenddoos

Innoverende isolatie koelbox

Verzenddoos van karton en 100% recyclebaar. Opgebouwd uit golfkarton en honingraadplaten en dat maak het een innoverende isolatie koelbox,