Ribeye op de bbq
Neem een mooie ribeye als je kiest voor de bbq. Rib eye bbq is een uitstekende combinatie. Er wordt weleens gedacht dat een ossenhaas de meest ideale steak is voor de barbecue, maar er gaat niets boven een hele ribeye op bbq. De verhouding tussen vet en vlees is perfect. Bereid je dit op de barbecue, dan krijg je een heerlijk sappig stuk vlees. Neem bij rib eye bbq het liefst een iets dikker stuk. En als je dan toch mag kiezen, zorg dan voor een exemplaar met veel dunne witte lijntjes door het vlees. Je weet dan zeker dat het tijdens de bereiding lekker sappig blijft. De lijntjes smelten wel weg, dus je hoeft niet bang te zijn dat je die nog terugziet op je bord
Bereiding hele ribeye op bbq
De rib eye bbq haal je van te voren uit de koelkast. Dep het vlees droog met wat keukenpapier. Het is belangrijk om hierbij niet te wrijven. Een beetje drukken om het oppervlakte vocht te verwijderen mag wel. Bij een ribeye op de bbq mag de kerntemperatuur ongeveer 160 of 170 graden zijn. Je legt het vlees altijd op het rooster aan de koele kant. Een temperatuur van ongeveer 52-54 graden is perfect als je kiest voor medium rare. Is de eerste kerntemperatuur bereikt, dan haal je de ribeye van de barbecue. Wikkel het vlees in een paar lagen aluminiumfolie. Zo blijft het goed op temperatuur. Vervolgens gril je het vlees zodat het een mooie korst krijgt. Regelmatig omkeren is natuurlijk noodzakelijk om een goede en gelijke garing te krijgen.
Wanneer is ribeye op de bbq klaar?
Je hele ribeye op bbq kan er nu vanaf. Je mag het vlees meteen aansnijden. De sappen hebben namelijk tijdens de rustperiode tussendoor meer dan genoeg tijd gekregen om zich goed te verdelen. Snijd de ribeye tegen de draad in en geniet van je verrukkelijke stukje vlees.