• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

 • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

 • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 360 minuten
Aantal porties 4 personen
Keuken Barbecue
Cola Spareribs

Heerlijke spareribs van de BBQ!

Inmiddels staan er diverse sparerib recepten op onze website en meestal maken we de saus en de dry-rub zelf. Dit keer hebben we echter een cola saus getest en een lekkere dry-rub. Het is een super makkelijk recept waar je alleen maar de spullen voor hoeft te kopen.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 2 dik bevleesde spareribs
 • dry rub
 • cola saus
 • cola

In dit recept hebben we gebruik gemaakt van de 3-2-1 methode om de spareribs te garen. Dit keer niet op een houtskool BBQ maar op een pellet smoker. Hier kun  je diverse soorten pallets in gebruiken met een smaak zoals rookhout.

We gaan drie uur roken, twee uur inpakken met wat vocht, en nog een uur met het lakken van de cola saus. Normaal gesproken maken we spareribs niet via deze methodiek doordat ze dan voor ons gevoel te gaar zijn. Je mist dan namelijk de bite wanneer spareribs fall of de bone zijn of je moet ze zo het liefste eten.

Deze cola spareribs maakten wij op de Weber Smokefire.

Heb je geen Smokefire dan kun je ze natuurlijk gewoon maken zoals je gewend bent op de BBQ. Weet je niet precies hoe het werkt? Kijk dan eens naar mijn uitleg in het pittige whisky spareribs 321 recept. Heb je geen zin om uren te barbecueën voor spareribs? Dan zijn rib fingers het perfecte alternatief. Dit zijn spareribs zonder het bot en bereid je in een twee uur.

Voorbereiding

 1. Verwijder het vlies aan de onderzijde door de achterzijde van een lepel onder het vlies te steken. Haal de lepel omhoog en trek het gehele vlies eraf.
 2. Strooi vervolgens jou favoriete dry-rub over de spareribs en wrijf de rub in.
 3. Dek de spareribs af met vershoudfolie en zet weg in de koeling voor minimaal 2 uur, maar het liefste een hele nacht.

Bereiding Fase 1

 1. Controleer of er voldoende pellets in de Smokfire zitten en of de Smokefire van binnen schoon is.
 2. Schakel de Smokefire in en stel de temperatuur via het bedienpaneel in op 110 graden en druk op de knop om te bevestigen. Laat de deksel open tot je rook ziet en sluit hierna de deksel.
 3. Wacht tot de Smokefire op temperatuur is en leg de spareribs in de smoker. Zorg ervoor dat je geen spareribs boven de firepot legt doordat de temperatuur hier hoger is dan op de andere locaties in de barbecue. Ik heb zelf nog niet getest wat er gebeurd als je dit wel doet. Er is echter voldoende ruimte in de smoker voor meer dan 5 kg.
 4. Nu is het drie uur wachten en de smoker doet de rest.

Bereiding Fase 2

 1. Na drie uur is het tijd om de spareribs in te pakken met aluminiumfolie. Scheur een aantal stukken aluminiumfolie af waar de spareribs inpassen. Zelf pak ik ze per twee in met een dubbele laag folie.
 2. Neem de folie en leg hier de sparerib op. Vouw de folie omhoog en schenk er cola bij omdat we tijdens deze stap de spareribs gaan stomen. Vouw nu de folie geheel dicht en wikkel er nog een laag overheen.
 3. Controleer of er nergens cola uitloopt en leg de spareribs terug in de Smokefire.
 4. Sluit de deksel en wacht nu 2 uur voordat we aan de laatste stap gaan beginnen.

Bereiding Fase 3

 1. Na twee uur is het dan eindelijk tijd om de spareribs uit te pakken. Let goed op gezien het sap wat erin zit heet is. Een kleine tip, neem een kom en pak de spareribs vast met hitte bestendige handschoenen. Knip een stukje aluminiumfolie uit een hoekje en schenk het vocht in de kom. Op deze manier loopt het vocht niet weg tijdens het openen en weet je zeker dat je geen heet sap over je broek of schoenen krijgt.
 2. Leg de cola spareribs weer terug in de smoker en strijk ze nu iedere 15 minuten in met de cola saus. Sluit na iedere keer weer de deksel.
 3. Na 1 uur kun je gaan genieten van de spareribs. Schakel echter eerst de Smokefire uit door in het menu de uitschakel procedure te starten. Het uitschakelen duurt ongeveer 15 minuten en word op het display aangegeven. Na het eten kun je dan de stekker eruit halen en mijn advies zou zijn maak hem gelijk schoon.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
Altijd handig!
Dit vonden anderen van dit recept
(0)
Volg onze socials!
10% korting!