• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Barbecue
Oosterse buikspek rollade

Low and slow van de BBQ!

Een heerlijke buikspek rollade in een oosterse marinade van de BBQ. Het low and slow bereiden van buikspek zorgt dat het vlees lekker zacht wordt. De marinade geeft een geweldige smaak aan het vlees. Wij hebben gebruik gemaakt van onze spekrollade voor dit recept. Je kan het recept ook gebruiken voor buikspek zonder zwoerd.

Ingrediënten 6 personen

  • 1 spekrollade of buikspek zonder zwoerd
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 ml hoisinsaus
  • 60 ml ketjap manis
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels donkere basterdsuiker
  • 2 theelepels gemalen komijn
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper

Een heerlijk recept wanneer je vrienden of familie op het eten krijgt is deze buikspek rollade. Een mooi groot stuk vlees aansnijden op tafel is altijd een leuk idee.

Je kunt voor dit recept onze spekrollade gebruiken maar het kan ook zeker met buikspek zonder zwoerd. Marineer dan eerst het vlees voor een dag en bind het daarna op tot een rollade. Je kunt er ook voor kiezen om de buikspek in zijn geheel te garen zonder dat je er een rollade van maakt natuurlijk. Het verschil is de vorm en meer niet.

Wil je buikspek kopen om dit recept te bereiden? Neem dan een kijkje in ons assortiment. We hebben diverse gewichten waardoor jezelf het gewicht kunt selecteren.

Hoeveel gram buikspek je nodig hebt per persoon is eigenlijk heel persoonlijk. Wij houden ongeveer 200 gram aan per persoon. Voor kinderen is dit natuurlijk minder maar is ook afhankelijk van de bijgerechten.

Buikspek rollade marineren

  1. Haal de spekrollade twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Dep het vlees droog met keukenpapier en maak de marinade.
  3. Pel de knoflook en snijd grof.
  4. Meng voor de marinade alle ingrediënten en voeg de knoflook toe.
  5. Je kunt ervoor kiezen om het vlees nog te injecteren met de marinade zodat de smaak ook volledig tot zijn rechtkomt.
  6.  Leg het vlees in de ziplock zak en schenk de marinade erbij. Zorg dat het vlees volledig bedekt is met de marinade en sluit de ziplock zak. Zorg dat er zoveel mogelijk lucht uit is en leg voor een dag in de koeling.

Bereiding BBQ

  1. Maak de barbecue aan en zorg voor een volledige indirecte zone. Regel de barbecue naar een temperatuur van 12 graden en zorg dat de temperatuur stabiel blijft.
  2. Haal de buikspek uit de koeling en uit de ziplock zak. Schenk de marinade in een aparte kom omdat we deze gaan gebruiken.
  3. Leg de buikspek rollade op het rooster en sluit de deksel voor ongeveer een uur.
  4. Bestrijk de rollade met een kwast ieder uur tot de kerntemperatuur is bereikt van 70 graden.
  5. Haal de rollade van de BBQ bij de gewenste kerntemperatuur en laat voor ongeveer 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  6. Snijd de buikspek rollade in plakken en serveer met een lekker bijgerecht.

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen
10% korting!