• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd vanaf €100,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 180 minuten
Aantal porties 6 personen
Keuken Herfst
Boeuf bourguignon recept

Een heerlijk stoofgerecht!

Een echte Franse klassieker uit de Bourgogne-streek is natuurlijk boeuf bourguignon wat een geweldig recept is met rundvlees in rode wijn. Lekker lang stoven van sukade tot het vlees helemaal uit elkaar valt. Het boeuf bourguignon recept zit vol met groenten. Kies bij voorkeur voor een rode wijn uit de Bourgogne-streek.

 

6 personen

Ingrediënten 6 personen

  • 1 kg sukade
  • roomboter
  • olijfolie
  • 8 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 winterpeen
  • 3 stengels bleekselderij
  • 400 gram kastanjechampignons
  • 200 gram spekblokjes
  • 150 ml rode wijn
  • 500 ml rundvleesbouillon
  • verse tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • versgemalen peper en zout

Wat eet je bij boeuf bourguignon

Wat je eet bij boeuf bourguignon is helemaal niet zo moeilijk. Vaak wordt er gekozen voor een stamppot maar je kan het ook combineren met pasta of witte rijst. Als je het jezelf makkelijk wil maken kun je zelfs krieltjes garen in het gerecht zodat je een eenpansmaaltijd hebt.

In dit recept hebben wij gekozen voor onze sukade maar je kan ook gaan voor ander stoofvlees zoals de riblap.

Welke wijn bij boeuf bourguignon

Bij dit recept hoort natuurlijk een lekkere wijn. Omdat het gerecht uit de Bourgogne-streek komt heeft het natuurlijk de voorkeur om er een wijn bij te serveren uit die streek. De meest voorkomende rode druif is de Pinot Noir. Kies daarom een wijn die gemaakt is van deze druif.

Bereiding boeuf bourguignon recept

  1. Haal de sukade twee dagen voor de bereiding uit de vriezer en laat langzaam ontdooien in de koeling.
  2. Verwijder de verpakking en dep het vlees droog en snijd in blokken van ongeveer 2 centimeter.
  3. Pel de sjalotjes en snijd door de helft of in vieren afhankelijk van de grote.
  4. Pel de knoflook en snipper fijn.
  5. Maak de wortel en bleekselderij schoon en snijd in plakken.
  6. Borstel de champignons schoon en verwijder het kontje en snijd door de helft of in vieren.
  7. Zet een pan op hoog vuur en breng vooraf de sukade op smaak met zout en bak het vlees rondom bruin.
  8. Haal het vlees uit de pan en bak hierin de spekblokjes, wortel, bleekselderij, knoflook en de sjalotjes.
  9. Bak een aantal minuten en voeg de champignons toe en bak nog heel even mee.
  10. Blus af met de rode wijn en schenk de bouillon erbij en voeg de tijm en laurier toe. Plaats de deksel op de pan en breng aan de kook.
  11. Laat de boeuf bourguignon sudderen voor ongeveer 3 uur.
  12. Controleer ten slotte of het vlees gaar is laat de saus nog even indikken. Voeg eventueel een papje van maïzena toe om de saus dikker te krijgen. Doe dit wel beetje voor beetje want je wilt niet dat de saus te dik wordt.
  13. Serveer de boeuf bourguignon met aardappel puree

Eet smakelijk!

Wat vond je ervan?
Recept delen

Wij denken dat je deze ook wel lust!

Verbreed je smakenpalet en probeer ook deze recepten eens.

10% korting!