Pulled pork BBQ
Toont alle 5 resultaten
Pulled pork bbq
Je wilt zelf pulled pork maken? Je zoekt daarom naar een pulled pork recept? Vraag je jezelf af of het een goede optie is om pulledpork rub te gebruiken? Je bent dan vast en zeker bezig met de voorbereiding van een pulledpork bbq. Dat kan niet fout gaan als je gebruik maakt van onderstaande handige tips. Pulled pork maken kost even wat tijd, maar het is de moeite zeker waard. Pulled pork bbq is een ideale keus waar je straks enorm van gaat genieten.
Hoe werkt pulled pork maken?
Hoe maak je pulled pork bbq? Als je een pulled pork recept zoekt waarbij het vlees goed tot zijn recht komt, dan zul je zeker pulledpork rub nodig hebben. Zorg allereerst voor een mooi stuk procureur. Dit vlees wordt gesneden uit de nek van het varken. Het is mooi dooraderd en daarom ideaal voor pulled pork bbq. Je begint een paar dagen van te voren al. Haal eerst het vlees uit de koeling en laat het twee dagen in de koelkast ontdooien. De derde dag is het tijd voor injecteren en inwrijven met pulledpork rub. Dit is een intense rub met authentieke Amerikaanse kruiden en specerijen. Het is speciaal ontwikkeld voor het maken van pulled pork op de barbecue. De paprika, ui en chili geven een rokerig aroma en de suiker garandeert een prachtige gekaramelliseerde buitenkant
Lange bereidingstijd
Welk pulled pork recept je ook kiest, de bereidingstijd is altijd lang. Heeft de marinade lang genoeg ingewerkt en is het tijd voor de barbecue? Sluit dan je kamado aan en zorg voor een temperatuur van ongeveer 120 graden. Op dat moment voeg je een aantal hout chuncks toe aan de kolen. De roosters mogen terug in de barbecue en je plaatst de procureur hier op. Zorg voor een temperatuursensor en kies een kerntemperatuur van 70 graden. Nu is het nog even geduld hebben en over niet al te lange tijd ligt dit heerlijke stukje vlees op je bord.
Wat betekent pulled pork?
Pulled pork of pulled porc komt van oorsprong uit de VS onder de noemer Boston Butt. In Nederland is pulled pork vlees nog relatief nieuw en bij veel mensen ook nog vrij onbekend. Toch zie je pulledpork steeds populairder worden, denk hierbij aan een broodje pulled pork of pulled pork sandwich. In Nederland merken we dat pulled pork vlees steeds vaker gebruikt wordt voor de barbecue. Al zijn er ook allerlei andere bereidingswijzen mogelijk. In principe staat pulled porc voor een langzaam gegaard stuk varkensprocureur/ varkensvlees. Amerikanen noemen het vaak ‘Boston Butt’, wat staat voor het vat waarin het vlees bewaard werd. Eigenlijk is deze naam heel verwarrend. Het vlees komt namelijk niet van de achterkant van het varken, maar het woord duidt dus op de plek waar het vlees wordt bewaard. Boston heeft vervolgens helemaal niets met een bepaalde stad of streek te maken, maar puur met de snij-techniek.
Wat is pulled pork?
Pulledpork is varkensvlees dat uit elkaar getrokken is. Niets meer en niets minder dan dat. Je kunt het daarom wel vergelijken met runderdraadjesvlees dat we in Nederland al heel lang kennen. De smaak is echter totaal anders. Pulled pork vlees ofwel varkensprocureur is namelijk veel zoetiger, omdat er vaak speciale marinades worden gebruikt. Door de langzame manier van garing dringen deze heel diep door in het vlees. Een dag of drie van te voren haal je het vlees al uit de diepvries. Daarna laat je het twee dagen ontdooien in de koeling.
Welk vlees voor pulled pork gebruiken?
Welk vlees voor pulled porc is nu het meest ideaal? Vaak wordt er gekozen voor vlees vanuit de nek van het varken. Ook een gedeelte of de gehele schouder van het dier is een optie. En dan zien we ook nog wel dat er gekozen wordt voor de varkensprocureur als je je afvraagt welk vlees voor pulled porc. In ieder geval is dit vlees een groot succes voor op de barbecue. Wil je het zelf klaarmaken, dan weet je nu dat je er met gemak een dagje mee bezig bent. Maar geen probleem, want marineren, garen, koelen en pullen zijn zeer ontspannende bezigheden.
Broodje Pulled Pork
Er is niks lekkerder dan een broodje pulled pork. Gemaakt van varkensprocureur kan een pulled pork broodje het ultieme gerecht zijn.