Lamsrack green egg
Jij gaat voor lamsrack bbq? Dan wordt het toch zeker wel een bereiding op de green egg? Beter dan een lamsrack green egg ga je het niet krijgen. Lamsrack kamado betekent ultiem genieten. Zeker als je je winst doet met onderstaande handige en praktische tips. Zoek je nog naar een lekkere marinade voor de lamsrack bbq, overweeg dan verse rozemarijn, tijm en knoflook. Verder is het bij lamsrack kamado uiterst belangrijk dat je het vlees heel kort aan beide kanten grilt. De lamsrack temperatuur houd je het liefst op zo’n 50 graden voor een medium-rare resultaat.
Hoe ga je te werk bij lamsrack green egg?
Het is binnenkort tijd voor lamsrack kamado? Steek dan allereerst de houtskool in de Green Egg aan. Verwarm tot 180 graden. Ondertussen snijd je het eventuele vlies van de lamsrack en als het nodig is schraap je met een mesje de ribben schoon. Soms is dit al door de slager gedaan. Je kunt dit overigens ook vragen. Nu is het tijd voor de kruiden. Daarna leg je de lamracks op het rooster en je sluit het deksel van de green egg. Gril het vlees ongeveer 2 minuten. Vervolgens draai je het vlees een kwartslag en gril je het nog een keer 2 minuten. Draai nu de lamsrack om en steek de pen van de kernthermometer tot in de kern van het vlees. De lamsrack temperatuur stel je in op 50 graden. Waarschijnlijk moet je nu een kwartiertje wachten en dan is de lamsrack temperatuur wel bereikt
Fantastisch gerecht
Het is bijna tijd om te gaan ontdekken hoe de smaak is van je gegrilde stuk vlees. Je kunt de lamsrack uit de Green Egg halen. Wacht nog heel even met aansnijden. Het is beter om het vlees eerst af te dekken met aluminiumfolie. Na een minuut of 5 kun je het aansnijden en opdienen.