Kerntemperatuur entrecote
Toont alle 3 resultaten
Kerntemperatuur entrecote bbq belangrijk
Entrecote is biefstuk met een randje vet. Dit vlees wordt gesneden uit de contrafilet. Of er wordt ook wel gezegd uit de dunne lende. Deze bevindt zich achter op de rug van het dier. Bovenop de ribben. Traditioneel snijdt men een entrecote van het ribstuk. Kijk je naar de rug van een rund, dan heb je eerst de riblappen, dan de rib-eye en als laatste dan de entrecote. Door dit vlees loopt een gemarmerde en goed doorvoede spies. Deze zorgt voor de malsheid van de steak. Wil je het vlees op de barbecue bereiden, let dan goed op de kerntemperatuur entrecote.
Rijke smaak door aanwezigheid vet
Entrecote kerntemperatuur is dus een belangrijk onderdeel van de bereiding. Dit geldt ook voor het aanwezige vet waarmee het vlees doorregen is. Haal dit niet weg, want juist hierdoor krijg het vlees een rijke en malse smaak. Pas wanneer de entrecote geserveerd wordt, kan het vet verwijderd worden. Naast entrecote kerntemperatuur is het ook nog van belang dat je het vlees zo snel mogelijk gaart. Ligt het te lang op het vuur, dan kan het taai worden
Kerntemperatuur entrecote bbq
Hoe zit het met de kerntemperatuur entrecote? Deze is allereerst afhankelijk van de gewenste garing. Kies je voor very rare, ga dan voor een kerntemperatuur van 47°C. Wil je het vlees rare bereiden, dan is 53°C ideaal. Bij medium-rare ga je voor 58°C en bij medium zet je hem op 63°C. Zet de entrecote kerntemperatuur nooit te hoog, want dan heb je kans op taai vlees. Doe je het vlees op de bbq, neem dan vrij grote stukken vlees. Je verkrijgt dan namelijk een knapperig korstje en een malse sappige kern. Het is belangrijk om het vlees een uur van te voren uit de koelkast op kamertemperatuur te laten komen. Is de kerntemperatuur entrecote bbq vervolgens ook goed, dan kan het niet mis gaan tijdens de bereiding