• Voor 22:00 uur besteld? Volgende avond geleverd

  • Gratis thuisbezorgd in NL vanaf €75,-

  • Hoogwaardige kwaliteit .

𝐓𝐨𝐦𝐚𝐡𝐚𝐰𝐤 𝐬𝐭𝐞𝐚𝐤 𝐛𝐞𝐫𝐞𝐢𝐝𝐞𝐧 𝐨𝐩 𝐝𝐞 𝐁𝐁𝐐

Hoe bereid je een tomahawk op de BBQ volgens de reverse sear methode? Het begint met de dikte van het vlees of je de tomahawk steak gaat bereiden volgens deze methode. Wanneer de steak dunner is dan 2 cm. gril je het vlees alleen boven directe hitte. De reverse sear methode is dat je de BBQ inricht met twee zones. Dit noemen we indirecte hitte en directe hitte. Maar ook de temperatuur is belangrijk. We gaan de steak eerst indirect garen op een temperatuur van 120 graden en bij een kerntemperatuur van 46 graden halen we de steak van de BBQ. Daarna stoken we de BBQ op door alle schuiven open te zetten. Je regelt dan de BBQ naar een temperatuur van rond de 250 graden. Nu gril je het vlees boven directe hitte tot de tomahawk steak mooi verkleurd is. Laat het vlees nog even 10 minuten rusten onder aluminiumfolie en je kan genieten van een heerlijk stuk vlees.

Deel dit artikel
Volg onze socials!
10% korting!